Prevenció de problemes de salut ocular a la tardor per les lents de contacte

Algunes recomanacions per no tenir problemes amb les lents

Contingut patrocinat

Prevenció de problemes de salut ocular a la tardor per les lents de contacte
Prevenció de problemes de salut ocular a la tardor per les lents de contacte

Quan arriba la tardor, tots volem fer passejades i gaudir dels últims raigs del sol a la platja abans no arribi l'hivern. Algunes persones que fan servir lents de contacte tenen alguns dubtes sobre el seu ús correcte, però poden estar completament segures que és molt possible mantenir les lents de contacte sense córrer cap risc.

No obstant això, aquesta pràctica requereix una mica més de vigilància del que és habitual, així com algunes cures especials per evitar problemes de salut ocular. Les recomanacions inclouen, per exemple, usar ulleres de sol i comprar líquid de lents de contacte (comprar líquido para lentillas). Pareu atenció als següents consells i mantingueu els ulls sans en tot moment.

Utilitzeu ulleres de sol com a protecció essencial

La majoria de les persones protegeixen la pell dels efectes del sol, però s'obliden de protegir els ulls. Aquesta negligència és un perill real, perquè l'exposició massa freqüent dels ulls als raigs ultraviolats (UV) causa malalties no reversibles, com cataractes o degeneració macular relacionada amb l'edat. Recordeu protegir els ulls amb ulleres de sol fins i tot quan feu servir lents de contacte! Però aneu amb compte a l'hora de triar-les i verificar-les. Trieu-ne unes que filtrin 100% UVB i UVA, que tinguin una protecció UV 400 i un filtre que compleixi amb ANSI Z80.3.

Utilitzeu lents de contacte amb filtre UV

Que feu servir lents de contacte amb filtre UV no vol dir que pugueu eliminar les ulleres de sol. Però usar lents de contacte amb protecció UV pot comportar una gran diferència amb el temps, ja que cobreixen tota la còrnia. El filtre UV està directament integrat en la lent i proporciona protecció addicional de la còrnia. No obstant això, sempre heu de tenir un parell d'ulleres de sol per a les exposicions prolongades, especialment si aneu al mar, on els raigs reverberen en l'aigua.

Poseu-vos a l'ombra i no oblideu el barret o la gorra

Per gaudir de l'aire fresc i el sol a la tardor i aconseguir una pell plena de vitamina D, és apropiat portar un barret per al sol. A més, un barret d'ala ampla proporciona protecció addicional per als ulls, i ajudarà a protegir el rostre del dany solar i a prevenir les cremades solars. Mai està de més aplicar qualsevol mena de cura.

No barregeu lents de contacte i natació

Segur que ara comenceu la rutina del gimnàs i amb això, la natació. Però l'aigua pot representar una seriosa amenaça per als usuaris de lents de contacte. Les ulleres de natació especials són una alternativa molt recomanada per a aquells que requereixen correcció visual mentre neden. Si necessiteu mantenir les lents mentre nadeu, es recomana usar lents de contacte d'un sol ús, que es puguin canviar diàriament. Després de nedar, tingueu o no aigua als ulls, llanceu-les immediatament i canvieu les lents de contacte per eliminar el risc d'irritació o infecció.

Vigileu l'ús de l'aire condicionat

A la tardor la calor persisteix i l'ús de l'aire condicionat continua durant uns mesos. No obstant això, cal ser previngut i evitar que l'aire us piqui a la cara perquè no eixugui les lents de contacte. Especialment al cotxe, on la ventilació sovint es dirigeix ​a la cara. Per això és preferible dirigir la sortida de l'aire cap als costats sempre que hi hagi una funció d'oscil·lació disponible.

Consulteu l'oftalmòleg

Visiteu l'oftalmòleg regularment, amb la freqüència que us recomani. Durant la cita, demaneu consells a aquest professional sobre com protegir els ulls del sol durant la tardor. No oblideu fer servir sempre lents de contacte de marques segures, a més d'accessoris de neteja garantits perquè els ulls i salut visual no estiguin en perill. Gaudiu al màxim de la tardor sense limitacions!

Edicions locals