Així és Squema, un centre de psicologia de referència a Catalunya

Un dels millors exponents de Girona com a epicentre dels millors professionals de la psicologia

Aparador

Així és Squema, un centre de psicologia de referència a Catalunya
Així és Squema, un centre de psicologia de referència a Catalunya

La província de Girona és coneguda per tenir alguns dels millors professionals de la psicologia. De fet, fins allà es desplacen persones de tot el territori. L’objectiu és clar: deixar el seu cas en les millors mans.
Un dels responsables d’haver elevat al màxim la popularitat de Girona en aquest sentit és el Centre Psicòleg Squema. Hem tingut accés a les seves instal·lacions i, a continuació, descriurem alguns dels serveis que ofereixen, així com les característiques que els fan destacar.

Ubicació

 

El primer aspecte que destaca en arribar a Squema és la seva localització. I és que no podria resultar més cèntrica. Es troba a la Gran Via de Jaume I, al bell mig de la ciutat de Girona. És una zona ben comunicada, amb diferents opcions de transport públic, amb el qual és possible arribar al centre de psicologia de manera senzilla i ràpida.

Instal·lacions

En arribar al Centre de Psicología, que es troba integrat al Centre Mèdic de Diagnosi i Tractament, es fa evident un avantguardisme que roman visible a les pròpies instal·lacions. El terra de fusta crea un ambient acollidor, conjuntament amb les parets blanques i els plafons del sostre que permeten gaudir d’una òptima lluminositat. Els accessos estan adaptats i disposen d'un ascensor per a facilitar l’entrada a persones amb mobilitat reduïda. La zona de recepció dona pas a una sala d’espera que destaca per al seu confort. A més, disposa de premsa, revistes i d’una pantalla de televisió per amenitzar l’espera dels usuaris. Tanmateix, les característiques de les instal.lacions garanteixen la insonorització dels diferents espais de teràpia, assegurant la confidencialitat i aportant tranquil·litat i confiança als pacients.

Serveis

El centre ofereix quatre especialitats de tractament que es realitzen de forma personalitzada i adaptada a les necessitats i diferències individuals dels usuaris. En primer lloc cal destacar el servei de psicologia infantili juvenil, que el psicòleg realitza fomentant el vincle mitjançant el joc i aplicant els tractaments a partir d’un enfocament cognitiu conductual i integrador. Una altra opció que realitzen de forma eficaç és la teràpia de parella, que es du a terme mitjançant el tracte empàtic, l’escolta activa i l’acceptació incondicional dels pacients, per facilitar l’establiment d’un bon vincle terapèutic. Aquestes eines contribueixen a l’obertura dels membres de la parella i a la exposició de les seves inquietuds, facilitant el diagnòstic, la definició dels objectius terapèutics i l’aplicació del tractament indicat en el seu cas.

També destaca el servei de psicologia d’adults, que realitzen mitjançant una metodologia pròpia del model cognitiu conductual. Tampoc no hem d'oblidar el serveis de psicologia específics per a persones grans, que duen a terme adaptant les tècniques a les seves necessitats. Aquesta pràctica es tradueix en beneficis en diferents àrees, incloent-hi l’estat emocional, físic i una millora de les relacions socials. Finalment, el centre ofereix un servei de teràpia online dirigit a facilitar l’accés o la continuïtat del tractament d’aquells usuaris que viatgen freqüentment o que resideixen a altres països.

El nivell de satisfacció dels usuaris és molt elevat. Quan els pacients es recuperen o experimenten una millora significativa, recomanen el centre de psicologia Squema a familiars, amics i coneguts.

Contacte

Una de les característiques que han situat a Squema com a referent de la psicologia al nostre territori, guarda relació amb l’excel.lència dels seus professionals. Els diferents serveis estan dirigits per al psicòleg especialista Joan Rovira Arbusé

Per sol·licitar els serveis del centre, pot demanar cita prèvia de dilluns a dissabte de 9:00 hores a 21:00 hores al telèfon 621051278. Si els pacients ho prefereixen, poden deixar el seu número de telèfon i el centre els contactarà en un breu espai de temps. A la web oficial del centre de psicologia Squema, també disposen d’un formulari en línia que permet als usuaris realitzar consultes o demanar hora al centre per accedir al millor equip d’especialistes. 

Edicions locals