Teletreballar amb família

Helpoint Serveis, consultoria en recursos humans

Aparador

Teletreballar amb família
Teletreballar amb família

El confinament pel Covid-19 ha provocat una adaptació irregular, però donada la temporalitat de la situació cal anar aplicant mesures per teletreballar de forma òptima amb els membres de la família al domicili. Treballar a casa implica prendre consciència de que cal dur a terme les tasques que es realitzen a l’empresa en l’àmbit domèstic, aplicant un nou sistema d’organització.

Per tant, cal plantejar un espai on realitzar les funcions laborals. Un entorn específic i tancat, per evitar distraccions i augmentar la concentració com per respectar la normativa de la Llei de Protecció de dades. En el qual s’han de destinar els recursos físics (ordinador, impressora, telèfon, etc.) i documentals necessaris, essent important disposar de competències en noves tecnologies per atendre els temes tècnics que puguin sorgir.

Així mateix, cal llevar-se d’hora i seguir l’horari laboral amb responsabilitat i constància, planificant la feina diària per donar resposta al rendiment. Doncs s’han d’organitzar reunions periòdiques de seguiment amb els responsables, per reportar la productivitat de la feina realitzada com les sensacions laborals a nivell motivacional.

I, per últim, cal saber desconnectar i separar el temps laboral del familiar. Al estar en el mateix hàbitat, s’han de tancar els dispositius i prendre consciència per dedicar la resta del dia a un mateix.

Helpoint Serveis
Consultoria de Recursos Humans
Tel. 93 170 21 90
Horari de dilluns a divendres de 9 a 17 h
www.helpointserveis.com · info@helpointserveis.com

 

Edicions locals