"Granollers tindrà la primera escola bressol Montessori acreditada"

Entrevista a Avelina Fonseca Estapé, directora de la primera Escola Bressol Montessori acreditada a Granollers

Aparador

"Granollers tindrà la primera escola bressol Montessori acreditada"
"Granollers tindrà la primera escola bressol Montessori acreditada"

les Franqueses, Granollers

El proper curs 2020-2021, naixerà a Granollers la primera Escola Bressol Montessori. L'Escola Bressol Montessori Granollers és el primer i únic centre a la ciutat amb acreditació per impartir el mètode Montessori en l’etapa de 0 a 3 anys. Després d’un "llarg i emocionant camí", de més d’any i mig, per formar tot l'equip educatiu com a guies i auxiliar per la institució International Montessori Institut, poden afirmar que són l’única escola Montessori oficial a la ciutat.

–El fet de ser una escola bressol associada amb una institució reconeguda i oficial, quins beneficis aportarà a les famílies?
–El fet de ser un Centre Associat oficial per impartir la metodologia Montessori ens dona un tret diferenciador amb les altres escoles bressol. Arran de l’acord amb (IMI), tenim un contacte estret i directe que ens permet gaudir constantment de formació i assessorament en aquesta metodologia.
Actualment, en moltes ocasions s’opta per aplicar aspectes del mètode Montessori però no s’ha arribat a cap acord amb un centre oficial Montessori per poder tenir una formació i assessorament directe, i en la meva opinió, tenir els professors formats per qui millor coneix aquest mètode és fonamental per transmetre correctament el tarannà de la metodologia als infants que tindrem a l’escola; ja que no es tracta només de comprar material Montessori per poder ser una escola Montessori.
–Com et sorgeix la idea d’obrir la primera escola bressol Montessori Bilingüe a Granollers?
–Al llarg de la meva experiència, de més de 14 anys com a mestra d’Educació Infantil, sempre m’ha agradat cercar i formar-me en diverses pedagogies que resultessin respectuoses envers els nens i nenes. Així mateix, que potenciessin cadascuna de les particularitats que fan que cada infant sigui únic i irrepetible.
A més a més, l’Escola Bressol Montessori Granollers vol fer una immersió lingüística amb la llengua anglesa; per aquest motiu, des del primer dia, tant a l’ambient del Niu com en el de la Comunitat Infantil hi haurà presència diària d'aquest idioma.
Aquest fet facilitarà que el vostre fill/a estableixi una relació amb aquest idioma molt quotidiana i esporàdica, sense haver de remarcar “avui farem anglès”, ja que viurà i interioritzarà els conceptes, coneixements i el vocabulari de forma natural.


–Com és l’espai que s’ha creat?
–S’ha creat un espai lluminós, agradable i respectuós per als infants. Tant els ambients que hi trobaran (Niu i Comunitat Infantil), com els materials elaborats pels seus fill/es (presentacions), han sigut seleccionats de manera precisa i buscant potenciar les capacitats que afloren de l’interior dels infants.
Els nens i nens tindran l’oportunitat d’anar descobrint l’entorn que l’envolta amb eines reals i verídiques, les quals l’ajudaran alhora d’anar creant les seves pròpies percepcions i deduccions. Com deia M.Montessori: “El nen que té èxit es aquell que millor s’adapta a l’entorn”.
Per als nostres infants serà molt gratificant observar com els seus actes tindran una repercussió immediata en el seu dia  a l’escola. Per exemple, alhora de preparar la taula per dinar, preparar aliments...Aquestes activitats es troben dins l’àrea de la vida pràctica i fomenten l’autonomia, un dels trets més importants que cal treballar en aquesta primera infància.
Aquests aspectes, faran que vagi creant una personalitat segura de si mateixa i adquirirà una autoestima positiva envers la seva persona. “Quan un infant se sent segur de sí mateix, deixa de buscar l’aprovació a cada pas” (M.Montessori).
–Com serà la vida quotidiana per a un infant a l’escola bressol: quines activitats i rutines proposeu?
–L’objectiu que ens hem proposat a la nostra escola és que els vostres fills i filles realitzin propostes motivadores i significatives per a ell/es.
Les presentacions (activitats) que trobareu en els dos espais preparats (Niu i Comunitat Infantil) han estat seleccionades amb precisió i pensant en l’edat en la què es troba l’infant.
Dins de l’ambient hi haurà cinc àrees diferenciades (sensorial/cognitiva, vida pràctica, moviment, llenguatge i expressió artística) en les què hi trobaran propostes que li proporcionaran una gran riquesa sensorial i cognitiva. Aquestes presentacions seran introduïdes per la guia de manera individual i progressiva.
Un cop el vostre fill/a les sàpiga realitzar de manera autònoma, podrà anar decidint en quin ordre les vol fer. Com ens deia la Dra. M. Montessori: "Quan l’activitat és voluntària (llibertat), el nen s’interessa per ella (motivació) i manté l’ordre (disciplina)".
–Quina és la relació que s’hi establirà amb les famílies per fer el seguiment dels períodes d’adaptació i hàbits dels infants?
–El període d’adaptació serà progressiu i respectuós amb cada un dels infants de la nostra escola.
L’ús diari d’una agenda facilitarà la relació entre famílies i l’escola.
A l’escola Montessori Granollers, volem establir amb les famílies una relació basada en la confiança i sempre tenint present que l’infant és un esser únic i que cal atendre’l de manera personalitzada.
–Les persones interessades què poden fer per saber més de l’escola i matricular els seus fills i filles?
–A partir del 28 de maig es realitzaran visites personalitzades a l’escola bressol Montessori Granollers; poden adreçar-se al següent telèfon de contacte 638 04 11 07.
També, poden visitar la nostra pagina web www.montessorigranollers.com, on hi trobaran informació més precisa i de gran interès.
Amb tota la il·lusió i la responsabilitat que comporta, obrim les portes de la nostra escola a totes les famílies que vulguin conèixer de primera mà una escola Montessori rigorosa, verídica i sincera, amb totes les mestres formades com a guies i auxiliars Montessori.

TOTS ELS SERVEIS A LES FAMÍLIES.
L'escola bressol Montessori oferirà els següents serveis a les famílies:
· Personal amb doble titulació (mestra i/o tècnic d’educació infantil) i guia/ auxiliar Montessori (IMI).
· Atenció totalment personalitzada i respectuosa envers l’infant.
· Observació diària de l’infant i elaboració d’un informe trimestral on s’hi recolliran els aspectes més destacables de l’evolució del nen/a.
· Ambient agradable i lluminós.
· Anglès cada dia amb una immersió natural i espontània.
· Horari: de les 7:30h del matí a les 18h de la tarda.
· Xandall de l’escola d’ús diari.
· Servei de psicologia per als nens i nenes de l’escola, els familiars i l’equip educatiu.
· Cuina casolana elaborada amb aliments de proximitat (menús adaptats a intoleràncies, al·lèrgies...). Supervisat per un pediatre de la ciutat.

Per a més informació i matriculacions truqueu al 638 04 11 07 o consulteu el web www.montessorigranollers.com

ESCOLA BRESSOL MONTESSORI GRANOLLERS
C/ Corró, 187 · Granollers
[email protected]

Edicions locals