"El 'leitmotiv' de Dara Pharma és la diversitat i igualtat dels empleats"

PREMIS LISMIVO // Parlem amb Míriam Cañadas, responsable de Recursos Humans de Dara Pharma, que guanya per segon cop aquesta distinció

Economia, Aparador

A vista d'ocell, imatge de la planta de Dara Pharma al polígon Industrial Coll de la Manya de Granollers
A vista d'ocell, imatge de la planta de Dara Pharma al polígon Industrial Coll de la Manya de Granollers

Granollers

El nom de Dara Pharma figura ja en dues ocasions en el palmarès dels Premis Lismivo: en la primera edició fa quatre anys i enguany. Aquest fet ja denota la voluntat sostinguda de la companyia per promoure polítiques inclusives en la seva producció. Dara Pharma proporciona a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica equipament tecnològic. El 2020 no ha estat un any qualsevol per a la firma situada a Granollers, ja que ha fet una aposta valenta per dotar d'equips a dues empreses a l'Estat que fabricaran 150 milions de vacunes anti-Covid.

Dara ha estat l’encarregada de subministrar les línies de fabricació de les vacunes de la Covid-19 que les farmacèutiques CZ Vaccines i Rovi fabricaran a l’Estat. Aquestes dues empreses han estat les úniques escollides pels laboratoris estatunidencs Novavax i Moderna per produir a l’Estat les vacunes. Enguany la firma granollerina ha invertit 10 milions d’euros per posar a disposició de CZ Vaccines i Rovi en poc més de sis mesos una maquinària modular i flexible que, a més d’atendre part de la demanda de vacunes al mercat europeu, japonès, canadenc i xinès, també servirà en el futur per desenvolupar altres productes farmacèutics. Un exigent repte que ha marcat l'any 2020 per a la companyia, i que amb tot no ha deixat de banda la seva aposta per la inclusió de persones amb discapacitat. Míriam Cañadas, directora del departament de Team&Talent Development de l’empresa, expressava divendres la seva satisfacció per “poder donar ocupació a persones que ho tenen difícil en altres empreses i participar activament en fer la societat una mica millor”, en el marc del lliurament dels Premis Lismivo. "Estem orgullosos de donar cabuda a tothom a la nostra empresa”, remarcava. Amb ella conversem de l'experiència i els projectes imminents de la firma:


–Ja havíeu obtingut la distinció l'any 2016. Això palesa que la vostra aposta per la inclusió no és puntual...
–El principi de la diversitat i igualtat dels treballadors és el leitmotiv del nostre codi de conducta. No vam dubtar a presentar-nos en la primera convocatòria, i la vam guanyar. Ens sentim, doncs, molt agraïts per obtenir el reconeixement a l'empresa més responsable socialment del Vallès Oriental i també motivats per seguir amb la política d'inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional.
–Quin balanç feu de la vostra experiència en aquestes incorporacions i quines han estat els tasques assignades a les persones amb discapacitat?
–El balanç és totalment positiu. Comptem amb cinc persones amb diversitat funcional i des del primer moment han donat el millor com a col·laboradores. Pel que fa a les tasques, no en tenim de predefinides, veiem en què ens poden encaixar i si no hi ha cap limitació des del punt de vista de la prevenció de riscos procedim amb la incorporació.
–Enguany també heu rebut el premi PIME 2020 de l'àrea de Barcelona. Ha estat un any, amb la Covid, de molts canvis en els vostres processos?
–Els processos interns en si no han canviat, sinó que s'han intensificat. Hem guanyat molts projectes relacionats amb la Covid amb terminis de lliurament molt justos, però a més havíem de complir amb els compromisos ja adquirits. Hem treballat molt dur aquest any, i és per això que el premi de PIME de l'any és mèrit dels treballadors de Dara, sempre compromesos i alineats amb l'empresa.
–Quins reptes teniu per al nou any?
–Els reptes són els de sempre: treballar molt, créixer, desenvolupar-nos professionalment com a empresa i com a equip humà. No obstant això, penso que l'any que ve serà molt difícil, per tant seguirem ajudant en la lluita contra la pandèmia fabricant els equips per a l'ompliment i tancat de vacunes i tests de diagnòstic, a més d'ajudar a les famílies més vulnerables col·laborant amb diferents fundacions solidàries.

Acte d'entrega dels Premis Lismivo a Can Palots


L'entrega dels Premis Lismivo 2019 va tenir lloc divendres el Teatre de Can Palots de Canovelles. Una edició que premiava exaequo Xócala i Dara Pharma Francesc Colomé, president del Consell Comarcal, destacava les “moltes capacitats" de les persones amb discapacitat, i donava les gràcies a les empreses i entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional. “Gràcies per la feina feta amb aquests col·lectius que en aquests moments difícils necessiten el suport de tothom”, afegia. El vicepresident primer del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ressaltava el rol de l’administració per impulsar iniciatives així, "que van de la mà d’empreses i agents privats”. I el vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, reivindicava que es compleixi la llei pel que fa a la contractació de persones amb diversitat funcional. “Invertir en inclusió és una bona inversió”, remarcava.

La xarxa Lismivo
La Xarxa Lismivo està integrada per institucions públiques (Diputació de Barcelona; els ajuntaments de Cardedeu, Granollers i Santa Maria de Palautordera; les Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting-Fundació ONCE), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Ofi cina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC. Els premis es lliuren cada any i en les tres edicions anteriors l'han guanyat Dara Pharma de Granollers, l’Hospital Asil de Granollers i Arkema Química de Sant Celoni.
www.xarxalismivo.cat

Edicions locals