Croqueta de sobrassada, mel i formatge de Maó
Bon Nadal! Cada dissabte, gràcies a una col·laboració entre el diari Som*, l'agència de continguts Espaistream TV i l'escola de cuina Aula Culinària de Granollers, disposareu d'una recepta original per inspirar els àpats d'aquestes festes.
Ingredients
130 g de formatge Maó
80 g de farina
400 ml de llet
100 g de mantega
100 g de sobrassada
2 C.s. de mel
250 g escalunyes en brunoise
2 ous
Pebre negre
200 g d'AOVE
Sal
100 g de panko (escates de pa)
Preparació
Escalfem la mantega en paella, sofregim la ceba escalunya i afegir la farina. Cuinar-la perquè no tingui sabor a crua.
Quan la farina i la mantega estiguin ben barrejades, afegim la llet a poc a poc.
Salpebrem. Sense deixar de moure, cuinem la massa fins que es desenganxi de les parets de la paella. Afegim el formatge Maó ratllat i deixem que s'integri. Apaguem el foc i afegim la sobrassada perquè es dissolgui sense decantar-se. Incorporem la mel i barregem.
Estenem la massa en una safata i deixem refredar. Quan la massa estigui freda, formatem i les arrebossem en farina, ou batut i panko.
Fregim les croquetes en abundant oli calent i les posem en paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.