Nou sistema d'Agbar per detectar noves variants de Covid a les aigües residuals

Actualment, aquesta solució està implantada a més de 100 municipis de l'Estat

Contingut patrocinat, Aparador

Nou sistema d'Agbar per detectar noves variants de Covid a les aigües residuals
Nou sistema d'Agbar per detectar noves variants de Covid a les aigües residuals

Agbar, companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals, ha desenvolupat un nou sistema de caracterització de variants de SARS-CoV-2 a les aigües residuals que permet identificar la nova variant òmicron. Aquesta eina nova combina tècniques de diagnòstic molecular avançat basades en genòmica ambiental que permeten monitorar l'evolució del virus i les seves variants, així com identificar possibles noves mutacions que es transformin en noves variants.

La nova variant, coneguda com a òmicron, va ser identificada per primer cop a Sud-àfrica, i ja se n'han detectat casos a l'Estat. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta soca podria comportar "més risc de reinfecció", si bé els primers pacients presenten símptomes lleus.

El sistema d'anàlisi d'aigües residuals d'Agbar –Covid-19 City Sentinel– permet anticipar l'aparició de possibles nous brots entre la població. Amb aquesta solució, els gestors públics tenen accés a totes les dades a través d'un mapa dinàmic del municipi amb una sectorització per zones d'influència, fet que facilita la detecció de l'origen del virus, per ajudar a adoptar mesures efectives davant de nous brots.

La solució Covid-19 City Sentinel és el resultat d'una estratègia de recerca d'Agbar per desenvolupar, en temps rècord, solucions innovadores per contribuir a la lluita contra la pandèmia. Actualment, aquesta solució està implantada a més de 100 municipis a Espanya per estudiar el comportament de les aigües residuals de més de 13 milions d'habitants.

Agbar
avinguda Sant Esteve, 67 · Granollers
Tel. 93 495 35 40 · www.agbar.cat

Edicions locals