L'únic mestre artesà sabater de l'àrea de Barcelona s'estableix a Granollers

Francesc Coher és especialista en l'arranjament de calçat i marroquineria i produeix articles exclusius fets amb pell

Aparador

Francesc Coher a la seva votiga-taller del carrer Navarra
Francesc Coher a la seva votiga-taller del carrer Navarra

A mitjan desembre obria al carrer Navarra, 14, la seva botiga-taller Francesc Coher. Establert des de 1989 a Barcelona, aquest mestre artesà (acreditat amb el número 13547 pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya) va decidir deixar la Ciutat Comtal després de tres dècades per establir-se a la capital vallesana i aprofitar així el buit de servei que quedava després que l'històric sabater Joan Montpart anunciés que es jubilava. Coher, únic mestre artesà sabater en actiu que queda a la demarcació de Barcelona, ha optat per traslladar el seu negoci i talent singular a Granollers.

Més que reparador de calçat i articles de marroquineria, que també, Francesc Coher es defineix com a restaurador i artesà. El seu establiment ostenta el segell de la denominació d’origen artesana catalana (el distintiu D’A) i ell és mestre artesà reconegut per la Generalitat des de l'any 2014. La seva és una professió en perill d'extinció i la seva vinculació amb la comarca (va créixer a Lliçà de Vall) l'ha decidit a establir-se a Granollers, on ha desembarcat amb un amplíssim ventall d'accessoris i una maquinària gairebé inèdita a Europa.  

En aquest escàs mes i mig de presència a la ciutat, Coher destaca la "bona acceptació i rebuda de la gent", que s'afegeix a les bones referències que col·lecciona a les xarxes socials i a la seva fidel clientela de Barcelona, d'altres punts de l'Estat i fins i tot d'Europa. "Ja tocava un servei així, em van dir fa poc", explica cofoi. El seu treball no només s'ha de valorar pel factor artesà, sinó per la seva practicitat: "Faig sandàlies que poden durar 20 anys amb materials boníssims, que permeten la transpiració", remarca.

El seu catàleg de servei és ampli: des de reparació i venda de cinturons (artesans però no propis), a la confecció de productes exclusius com fundes, bosses, moneders, carteres i calçat. Vocació de servei i gust per la feina ben feta que defineix així: "Treballem amb el cap i ho definim amb les mans". I ara que hi ha una nova edició de la Mitja Marató, Coher recorda la importància de córrer amb unes bones plantilles adaptades: "A Coher et podem aconsellar i assessorar-te".

Tots els serveis

Coher no només és sinònim de treball artesà. També ofereix serveis de reparació de tapes al moment o "sense pressa"; canvis de soles de cuir i goma; canvis de talons; soles de muntanya i running; substitucions de cremalleres; eixampla o estreny canyes de botes; restaura cinturons, jaquetes, carteres i articles de pell; canvia plantilles, i fa reparació de bosses de vestir.

Aquest mestre artesà també tenyeix bosses i calçat, folra sabates i disposa de llevataques i productes per conservar la pell. Tot per donar una segona vida al teu calçat, roba o bossa favorita. Amb la garantia d'un treball ben fet després de tres dècades de trajectòria, amb un gran estoc de recanvis i una extensa maquinària de la qual pocs sabaters poden presumir a Europa i arreu del món. Les seves peces exclusives també es poden adquirir a través de la botiga online que té al web.

ARTESÀ COHER
C/ Navarra, 14 · Granollers
www.artesa.cat
626 63 16 16 (whatsapp)
[email protected]

 

Edicions locals