El restaurant El Trabuc celebra la 28a Quinzena de la Cuina del Cargol

Serà del 27 de març al 10 d'abril a la masia de Palou

Aparador

El restaurant El Trabuc celebra la 28a Quinzena de la Cuina del Cargol
El restaurant El Trabuc celebra la 28a Quinzena de la Cuina del Cargol

El restaurant El Trabuc, regentat pel cuiner Albert Arimany, celebra entre el 27 de març i el 10 d'abril la 28a Quinzena de la Cuina del Cargol, uns dies durant els quals el cargol és la base de tots els seus plats. Per això es pot degustar aquest producte tan apreciat de la cuina mediterrània en formes tradicionals o més contemporànies. El menú, de 61,90 euros (IVA inclòs), consta de copa de cava, vermut o cervesa de benvinguda; un aperitiu, tres tastets, un segon plat i postres a escollir, a més d'una ampolla de vi blanc o negre, aigua, cafè i copa de licor.

L'aperitiu és un plat de cargols arrebossats amb salsa tàrtara, i entre els tastets hi ha cargols a la llauna; al pebre negre i cansalada del coll; al chimichurri; a la borgonya del Trabuc; al xerès amb romaní; al formatge; al pesto; i a la gurmanta riojana. També cargols amb sofregit, carn picada i gratinats; botifarra del perol; salsa de foie, de ceps o de tòfona; pernil picant o cargols gitanos (amb xoriç).

Entre els segons plats a escollir hi ha salmó a la brasa a la provençal; llobarro a la brasa amb alls filats; bacallà amb sobrassada; cassola de rap a la marinera; peus de porc amb samfaina; i entrecot de bou filetejat amb formatge de Centelles i ruca. També cap i pota amb cigrons de Palou; conill guisat amb bolets; cabrit salat amb calçots; timbal de xai amb parmentier de patata i suc de rostit; fideus a la cassola; i arròs sec amb ceps i botifarra negra acabat a la brasa. Tots aquests plats, a més, van acompanyats de cargols.

Finalment, entre les postres hi ha pastís de recuit al caramel; maduixots de Calella amb suc de taronja; xarrup de llimona, mojito o mandarina; gelat d'avellana amb coulís de ratafia; i poma al forn amb gelat d'avellana.

A més d'aquesta proposta temàtica al voltant del cargol, el restaurant El Trabuc organitza també cada any la Quinzena de la Cuina de la Carxofa.

Edicions locals