Granollers reconeix Agbar com una de les companyies impulsores de l'FP Dual

Agbar col·labora amb l'Institut Escola Municipal del Treball de Granollers per impartir el grau mitjà d'FP Dual de l'aigua

Contingut patrocinat, Aparador

L’FP Dual, una oportunitat per a les empreses
L’FP Dual, una oportunitat per a les empreses

Granollers

Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, ha estat guardonada com una de les companyies impulsores de la Formació Professional Dual, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Granollers, el Consell de l’FP de Granollers i la Fundació Bertelsmann. Aquest reconeixement ha estat lliurat per regidor d’Educació, Francesc Arolas, i la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, a la gerent d’Agbar, Berta Trillo, durant la jornada "L’FP Dual: una oportunitat per a les empreses", on s’ha explicat l’oferta formativa d’FP Dual a la ciutat i s’ha dut a terme una taula rodona sobre bones pràctiques.

Agbar col·labora amb l’Institut Escola Municipal del Treball de Granollers, entre altres instituts de Catalunya, per impartir el grau mitjà de Formació Professional Dual en xarxes i estacions de tractament d’aigües. La companyia ha acollit, un any més, diversos estudiants d’aquest cicle formatiu per realitzar les pràctiques a l’empresa, així com també una estudiant del cicle de Gestió Administrativa.

La gerent Berta Trillo ha afirmat que “aquest és un reconeixement a la tasca que duen a terme els professionals d’Agbar que ensenyen l’ofici amb la pràctica i ajuden a tecnificar i ampliar els coneixements de l’alumnat amb les pràctiques a l’empresa”. Trillo ha destacat el compromís de la companyia amb la generació d’ocupació verda i de qualitat per als joves.

Agbar és referent de la formació professional dual en el sector de l’aigua i promou aquesta modalitat formativa des de fa 10 anys en col·laboració amb instituts públics, ajuntaments i la Generalitat de Catalunya. La companyia participa en el disseny d’aquests graus i aporta la seva experiència a través de la seva institució educativa, l’Escola de l’Aigua.

L’FP Dual del sector de l’aigua genera oportunitats de futur i obre un horitzó per garantir una ocupació de qualitat als joves gràcies a la combinació de les classes a l’aula amb l’aprenentatge a l’empresa. Per això, aquest grau compta amb una ocupabilitat al voltant del 80 % dels estudiants. Amb més de 200 convenis signats entre centres d’FP i empreses, Granollers s’ha convertit en una de les ciutats catalanes amb major nombre d’alumnes en aquesta modalitat que facilita una millor inserció al mercat laboral i adaptabilitat al lloc de treball.

Edicions locals