Ara i sempre, Vallès Oriental!

Editorial

No ens podem permetre perdre més mitjans de comunicació. No podem deixar que els vents injustos del mercat s’emportin il·lusions, hores de feina i esforços per explicar i relatar el món més proper. El tancament de L’Actualitat del Baix Montseny és una molt mala notícia a nivell comarcal. Fa evident la difícilíssima situació que viu el sector de la comunicació i ens convida a reflexionar-hi de manera franca i oberta (per això us convidem el dia 8 de juny al CTUG de Granollers).

Quan es tanca un diari, una revista, una publicació i quan els periodistes perden la feina, perdem democràcia. Perquè deixem de tenir opinions diverses que expliquen la realitat i reforcen el debat. Reforcen, en definitiva, una manera d’entendre el món des del respecte i la pluralitat.
 
A més, els difícils temps econòmics i socials que vivim sembla que empenyin a perdre referents que fins ara eren clars. Els nous paradigmes parlen d’austeritat, de crisi, de retallades i trenquen les xarxes de solidaritat que s'havien construït. El cop a l’Estat del Benestar ve acompanyat del creixement de l’individualisme i de la por a l’altre. Mala peça al teler!

Per això, és un deure moral que ens tornem a aixecar com a ciutadans i ciutadanes lliures per reclamar justícia i dignitat. I cal fer-ho a tots nivells, trobant referents que ajudin a mobilitzar tot el potencial. Des de l’Aravallès estem disposats a fer-ho. Volem implicar-nos en la reactivació social, econòmica i moral de la societat perquè en som part activa.

Sabem que tenim aquesta obligació com a mitjà de comunicació i no volem oblidar-la. Per això, avui reivindiquem, amb estima, el reconeixement del Vallès Oriental com a espai de vida, de gaudi, de lluita. Entenent les seves diferències i explicant-les, però ajudant a engruixir els llaços i els referents que ens fan ser únics. Per què?
 
Perquè som la comarca de Dusminguet i dels Espargaró. De Martí Boada i de Pep Salsetes. Del No al 4rt Cinturó i de Salvem Gallecs. Som la comarca de l’handbol, el modernisme de Cardedeu o les termes de la Garriga i Caldes. Som la comarca de bons periodistes i de bons productes periodístics que reivindiquen una mirada àmplia del Vallès. Som la comarca dels barris obrers de Mollet o Canovelles i la comarca dels pagesos de la Vall de Llerona o de la comunitat de regants de Sant Esteve de Palautordera. Som la comarca del Circuit de Catalunya, de les empreses que al llarg de la C-17 mantenen el ritme industrial del gran Vallès. Som la comarca del Montseny i les seves llegendes, de la Matagalls -Granollers, de la Mitja Marató, dels mercats del dimecres a Parets o a Bellavista, el dissabte a Sant Pere de Vilamajor i el diumenge a Canovelles... Som la comarca de la C-17 i la C-35. Som la comarca de Toni Giménez que guanyava medalles el 92 i de Purito Rodríguez que porta la malla rosa del Giro. La comarca del ‘Garitu’, els Blancs i els Blaus, els Senys i els Negres i els Morats i els Torrats. Som la comarca de la mongeta del ganxet, de Ràdio Silenci, Ràdio Vitamènia…

Per tot això i tantes altres coses, avui seguim reivindicant la necessitat de construir un espai de vida comú i solidari. Una comarca per preparar el futur.

Edicions locals