Turistes russos, Pol Espargaró, Ángeles Olano i desnonaments

Editorial

Turisme rus al Vallès Oriental. El Consell Comarcal es mou i vol ajudar a donar impuls a l'economia de la comarca. Bona cosa. Necessitem mans i mànigues per recuperar tot el que hem perdut i per rellançar el nostre PIB comarcal. El turisme és un sector en el què podem ser forts perquè tenim molt a oferir. Molt bona iniciativa, doncs, la del Consell Comarcal d’establir contactes amb Turoperadors ucraïnesos i russos perquè triïn la nostra comarca com a destí turístic. Bona feina d’Ignasi Martinez, delegat de Turisme del Consell Comarcal i alcalde de Tagament per haver fet les gestions pertinents. Rússia –i en menys mesura Ucraïna– són mercats emergents que cal saber aprofitar de valent, i el vol directe entre Kiev i l’aeroport de Girona és una oportunitat històrica.
 
Pol Espargaró. El granollerí ha fet una temporada esplèndida a Moto 2 i ha posat molt difícil a Marc Márquez el seu triomf a la categoria. Espargaró va creixent mica en mica com a pilot i l’any que ve pot ser el seu any; optant a guanyar el títol de la categoria de plata del motociclisme internacional i consolidant-se com un pilot de futur a Moto GP. Cal seguir confiant en la maduresa del pilot de Granollers i en el suport que li donen la seva família i amics. Espargaró té el talent necessari per arribar lluny i per aconseguir títols; el que potser seria convenient, però, és que Granollers i comarca valoréssim més i millor el treball i l’exit dels Espargaró. Queda dit.
 
Angeles Olano. Cop de timó desconcertant el que ha protagonitzat la fins fa poc regidora del Partit Popular al consistori granollerí. De defensar la unitat d’Espanya i aparèixer en programes d’Intereconomía a donar suport a Mas per fer possible una consulta sobre el dret a decidir de Catalunya. Els canvis bruscs en política fan molt mala olor i, malauradament, serveixen per fer créixer la desconfiança cuitadana. Tothom té dret a canviar, però, la coherència sempre és més agraïda. Veurem què li depara el futur a Olano i veurem si el suport tant explícit a CIU té contrapartides.
 
El drama dels desnonaments.
L’allau de desnonaments que viu setmana a setmana el Vallès Oriental explica la penosa situació en què viuen moltes famílies. La suma d’atur i deutes impagats creix arreu i no sembla que hi hagi manera de solucionar-ho per part d’entitats socials i administracions. Només la pressió veïnal, com s’ha demostrat fa poc al barri de Bellavista de les Franqueses del Vallès, aconsegueix endarrerir un procés traumàtic que és, malauradament, l’inici de l’exclusió social per a moltes famílies. Cal ser-ne molt conscients i posar-hi remei. Són moments en què els serveis socials van de bòlit i les costures de la societat s’esqueixen. La solidaritat és imprescindible però els canvis en les lleis pertinents per fer possible solucions més justes són urgents.

Edicions locals