A Granollers és la solidaritat, estúpids!

Editorial

Ens perdonaran els lectors que el títol de l’editorial d’aquesta setmana sigui tant taxatiu, però ens ha semblat una bona manera de resumir el que està passant a Granollers últimament. Ens expliquem; durant la campanya a les eleccions presidencials dels Estats Units de 1993, els demòcrates van posar l’economia al centre del debat polític per a criticar la gestió de l’anterior president, el republicà George Herbert Walker Bush. Una de les frases que va fer fortuna va ser És l’economia, estúpid, per evidenciar que els republicans no havien donat prou pes al missatge econòmic. El resultat de tot plegat va ser que el candidat demòcrata, Bill Clinton, es va convertir en el 42è president del país.
 
A Granollers podríem dir que el tema central del nostre dia a dia avui és, sens dubte, la solidaritat. Vivim moments molt difícils per culpa de la crisi i això impulsa a la societat civil local a crear mecanismes de cohesió que volen oferir esperança a aquells que més pateixen. Durant els últims temps a la capital del Vallès Oriental estem vivint una explosió d’activitats solidàries que cal saber valorar i que ens haurien de fer sentir ben orgullosos:
 
De la samarreta d'en Toti al mocador de la Maria. A la Mitja Marató passada un munt de samarretes blaves va inundar la ciutat per recordar en Jordi Vinardell, i va fer possible la remodelació de la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital amb els més de 51.000 euros que es van recollir per lluitar contra el càncer. Enguany, la gent del córrerx2 pren el relleu d’aquella iniciativa i amb la venda del buf commemoratiu volen recaptar diners pel Laboratori d'Investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. Altre cop la Mitja serà, doncs, espai de solidaritat.
 
L’Escola Salvador Espriu amb El Caliu, al costat de les famílies més vulnerables de la ciutat.
Una entitat poc coneguda però molt activa en l’àmbit del treball social a la ciutat que dóna suport a les famílies que necessiten fer front a despeses com l’alimentació, el gas, la llum... Així, durant la setmana passada els nens i les nenes de l’Escola Salvador Espriu van portar aliments al centre per ajudar a cobrir les necessitats de les famílies amb les que treballa El Caliu. Bona iniciativa d’uns i altres!

Moltes entitats de la ciutat amb la Marató de TV3. Els Escoltes de Sant Esteve, Esplai Guai de Palou, Colònies de Sant Esteve, Undergroundnollers i  Los Caballeros de la Silla Coja, El Cor Femení de Granollers i el Cor Gospel Joy de la Garriga o les AMPA de les escoles granollerines han aportat el seu granet de sorra per a fer créixer el marcador de la Marató d’enguany, que ha superat els 10 milions d’euros, per lluitar contra el càncer.

El tió solidari, dedicat a la recollida d'aliments per a El Xiprer i les activitats solidàries que s’impulsen durant aquests dies de Nadal com el Quinto solidari que celebren els Xics el dia de Sant Esteve a la Troca, i que aquest any, part dels beneficis seran per ÀfriCat, entitat que treballa per a la interculturalitat i el desenvolupament dels països empobrits.
 
La Bufanda de la iaia. Una proposta ben creativa i interessant que es fa als centres cívics de la ciutat i on la ciutadania que vulgui pot aprendre a confeccionar una bufanda de llana de les de tota la vida que, posteriorment, es vendrà i els beneficis aniran destinats a l’entitat Amics de la Gent Gran.
 
I així podríem seguir. Explicant actes de solidaritat arreu de la ciutat i la comarca. Gestos impulsats des de la societat civil amb esperit voluntarista, amb ganes de transformació social. Des de l’Aravallès no podem més que sumar-nos a totes i cada una d’aquestes manifestacions ciutadanes a partir de l’exercici d’un periodisme compromès i que té ganes d’explicar i difondre missatges positius i que ajudin a mirar el futur amb més il·lusió.

Edicions locals