2013: l'any dels valents, els nostres valents!

Editorial

Per iniciar l’any 2013 amb il·lusió i esperança, des de l’Aravallès volem aprofitar per reconèixer la grandíssima feina d’alguns dels nostre veïns i entitats. Una tasca abnegada al servei d’un objectiu i d’uns projectes que, massa vegades, no reben l’atenció mediàtica que els hi correspondria. Persones i entitats que aporten el seu granet de sorra per construir una comarca millor. Gent compromesa, gent de talent, gent que s’esforça i lluita. Persones i entitats amb qui l’Aravallès s’identifica plenament.
 
Lluc Pelaez i la CAF (Candidatura Activa del Figaró). Lluc Peláez fa temps que treballa per canviar el món. La seva lluita és tenaç i tranquila, sorda, potser, però imparable. Amb la feina al capdavant de la CAF demostra que la política es pot fer d’una altra manera; més propera, més justa, més transparent. Una política que escolti als ciutadans perquè aquests tinguin la sensació que la democràcia existeix.
 
Laura Pous. La tenista granollerina, que ocupa actualment el lloc 157 de la WTA, segueix voltant portant el seu talent en torneigs diversos. Enguany, tornarà a lluitar, com sempre. Pous, juntament, amb els germans Espargaró representen el nostre talent esportiu exportat al món.
 
Càritas i el Xiprer. Les dues entitats seguiran sent la veu de la consciència granollerina. Aquella que ens recorda que la pobresa i l’exclusió creixen i que les tenim, també, al costat de casa. La seva feina és de compromís total amb els valors de la solidartitat i el respecte a la dignitat. La seva força és la nostra llum; la nostra guia. Volem un món més just i no pararem de dir-ho. El periodisme compromès és això.
 
Correx2. La Mitja 2013 ja té successor per a la samarreta solidària d'en Toti. Enguany, un buf per a recaptar diners per a la investigació del càncer infantil. La lluita contra el càncer ens necessita a tots i totes.
 
Club Bàdminton Granollers. Tot i no tenir la presència mediàtica que hauria de tenir, el Club Bàdminton Granollers fa una grandíssima feina de formació de joves talents d’aquest esport. Cal reconèixer-li la tasca i donar-hi tot el suport des d’arreu.
 
Associacions Comerciants del Vallès Oriental. Moments complicats els que viuen els botiguers de casa nostra. Baixen els sous i pugen les despeses, i les famílies frenen el seu consum. I els més damnificats són els de sempre: els petits comerciants. I tot i les dificultats; lluiten, es mouen, s’impliquen i pensen noves idees per atreure clients i poder seguir existint. La seva lluita és clau per no convertir les nostres ciutats en centres comercials on només s’hi venguin bolsos, sabates i netejes dentals.
 
L’Assemblea Nacional de Catalunya al Vallès Oriental. Tenint en compte que al 2014, el poble de Catalunya serà cridat a les urnes per decidir el seu futur, cal reconèixer l’enorme tasca que haurà de fer d’ara endavant l’ANC al Vallès Oriental. De la seva capacitat de mobilitzar i convèncer en dependrà el futur, sens dubte.
 
Batak. El grup Batak ha fet un any rodó i l’ha acabat gravant disc. Esperem que el 2013 sigui un bon any, també, i els consolidi en el difícil panorama musical català. Sort i rumba!
 
Editorial Alpina. La lluita de la petita Editorial Alpina és titànica. El món de l’edició a Catalunya és ple de taurons, per això, el manteniment de la feina de l’Alpina a la nostra ciutat és tan i tan valuosa. Especialitzada en tot allò que fa referència a la muntanya, ens recorda d’on venim, què volia Salvador Llobet quan la va fundar i quins són els tresors que la comarca amaga (El Montseny com a referent vital). I ara, a més, s’han atrevit a crear el segell Marcòlic per editar novel·la d’autors vallesans; valentia i qualitat, doncs. Llarga vida!
 
Imagina’t un Granollers amb més colors. La unió de ciutadans diversos que volen una ciutat diferent; colorista, divertida i amb empenta. Una ciutat que miri el futur i que ofereixi, en l’àmbit de l’urbanisme, il·lusió i força. Bona feina i a seguir!
 
Periodistes i mitjans de comunicació del Vallès Oriental. Malauradament, la crisi s’acernissa de forma brutal contra el periodisme. Són molts els mitjans que han hagut de tancar la paradeta i molts els periodistes que s’han quedat sense feina. Des de l’Aravallès volem reconèixer la seva grandiosa tasca, altra volta, i volem seguir recordant que sense periodisme no hi haurà democràcia. Necessitem informació i necessitem professionals que facin periodisme de proximitat. Des de l’Aravallès, tot i les dificultats, seguim i seguirem!
 
Oficina del Pla de Barris de Bellavista i la feina de cohesió social que fan treballant per un barri integrat i que afavoreixi el creixement d’oportunitats per a tothom; treballant colze a colze amb entitats com l’ Associació sociocultural Ibne Sinaa, AMPA de l’Escola Bellavista – Joan Camps, AMPA de l’Escola Colors, Associació Kambin Kafo Femenina de les Franqueses, Associació de veïns de Bellavista, Associació Oudiodial, Hermandad Rociera de Bellavista, Associació Gambians Amics de les Franqueses, Biblioteca Municipal, Casal Infantil i Juvenil Municipal, Espai Nadó, entre d’altres.
 
I per últim, no ens volem oblidar dels 37.844 valents vallesans que es troben sense feina a la nostra comarca. Citant-los volem enviar-los a ells i a les seves famílies tota la força i la dignitat per a seguir endavant. Només són paraules però desitgem que la calidesa i la fraternitat amb què han estat escrites els puguin acompanyar.
 
Que la valentia nos ens abandoni: bon 2013!

Edicions locals