Mai més!

Editorial

"La nostra generació ha explicat als pares què van viure els avis". Així
explicava el periodista i comissari de l'exposició Desrunant emocions al Museu de Granollers, Eloi Vila, la tasca de recuperació de la memòria històrica que ha dut a terme la seva generació, la que volta els 40 anys.

I, just avui, fa el doble d'anys, que Granollers va viure el seu dia més tràgic, quan l'aviació feixista va deixar caure a la ciutat 60 bombes i 750 quilos de metralla que van escampar el terror al centre. Des de fa ja unes dècades que la ciutat s'ha abocat a la recuperació d'aquesta memòria dels avis per restituir la memòria de tants i tants morts i represaliats per l'horror franquista.

El 80è aniversari d'un dels bombardejos sobre l'aviació civil més sagnants de tot l'Estat s'ha fet sense escatimar recursos i implicacions. I, com sempre, al crit unànime de Mai més! I davant de tant drama i tanta dignitat de les persones que es van sobreposar a 40 anys de dictadura a l'Estat i feixismes a Europa, és vergonyós veure com es frivolitzen paraules com nazi i feixista. Siguem seriosos i, sobretot, siguem gent de pau.

Edicions locals