La Mitja que mou el cor

Editorial

Les vambes i els buffs ompliran diumenge Granollers, les Franqueses i la Garriga amb motiu de la 33a Mitja Marató, que enguany ha canviat les dates per evitar la coincidència o proximitat amb altres proves del mateix nivell a l’entorn –com la Mitja de Barcelona– i evitar així la pèrdua de corredors.

Sigui com sigui, però, tothom que ha viscut la Mitja de Granollers-les
Franqueses-la Garriga la destaca pel seu ambient únic. De fet, la Mitja fa anys que és més que una cursa esportiva, és una festa –amb centenars de voluntaris, actes culturals paral·lels, activitat solidària…–. S’hi corri o no, la ciutadania surt al carrer i, enguany, aquest ambient serà encara més especial, gràcies a una quinzena de formacions musicals i teatrals que sortiran a animar els corredors i a fer de la jornada una gresca per a tothom.

I és que si cal destacar alguna virtut i una característica emblemàtica de La Mitja és que, any rere any, suma més gent –no necessàriament atletes–. Enguany farà quatre anys que es fa l’Open, que permet a qualsevol persona, tingui la condició física que tingui, participar en aquesta fita anual. Des de fa prop d’una dècada, la Mitja també es vincula a la solidaritat i, en aquesta edició, d’una manera o altre, contribuirà amb El Xiprer, l’Escola Montserrat Montero, Dimas, les polseres Candela per a la investigació contra el càncer infantil i donarà suport a una família amb un infant que pateix el síndrome de Rett. El vessant social també hi serà present, enguany per primer cop amb joves emigrants tutelats per la Generalitat que hi correran. És indubtable, La Mitja és més que una cursa; és una data que es du al cor.

Edicions locals