Tardor calenta

Editorial

El canvi climàtic fa que la tardor no es presenti especialment freda. Divendres les mobilitzacions seran presents a tot el món per denunciar la indefensió de la ciutadania davant una classe governant que no posa fre a la destrucció del planeta i dels recursos naturals.

El termòmetre social, però, ja va començar a pujar quan dilluns el Vallès es despertava amb la notícia de detencions de persones vinculades als CDR a diferents municipis en el marc d'una operació judicial i mediàtica que, tot fa pensar, que cerca la criminalitzar el moviment independentista.

No és gratuït que aquesta actuació de la Guàrdia Civil arribi pocs dies abans del segon aniversari del referèndum de l'1-O i a l'espera d'una sentència contra els líders polítics i socials de l'independentisme. La repressió es mostra cada cop més aleatòria, precisament per inocular por i desmobilitzar.

La resposta davant les retallades de llibertats i la persecució política ha de seguir sent la mobilització constant i la lluita no violenta. La tardor es preveu calenta i caldrà tenir el cap fred per no caure en provocacions ni frustracions.

Edicions locals