La primera relliscada

Editorial

En el pols entre seguretat i necessitat, és bo tenir en compte que mai –i menys ara– hi ha certeses absolutes. Ni la cultura ni l'educació són segures al 100% –com tampoc ho són els transports, les fàbriques i les oficines–, però són peces cabdals per a una societat sana. Per això la seva reactivació és indispensable. Ara bé, la voluntat de minimitzar riscos ha de ser clarament manifesta i el Departament d'Educació ha relliscat ja el primer dia de classe a Granollers.

Es fa molt difícil d'entendre com, ja només d'inici, no s'han fet les substitucions pertinents per garantir que tot l'alumnat d'una escola d'alta complexitat, com el CEIP Ponent, pugui començar el curs amb normalitat. Si ara que s'ha tingut temps de preparar la tornada a les aules, un centenar d'infants s'han hagut de quedar a casa, què passarà quan les baixes siguin sobtades i sovintejades?

Tan de bo els equipaments sanitaris s'hagin preparat millor el nou curs. Tot fa pensar, però, que els recursos tampoc s'han ampliat com hagués estat òptim.

Edicions locals