Cuidar-se, que no tot és Covid

Editorial

El proper dimecres és el Dia Mundial del Càncer de Còlon, una jornada que normalment es destina a difondre com prevenir-lo i, sobretot, recordar l'efectivitat del programa de detecció precoç, que permet tractar lesions potencials abans no sigui massa tard per al pacient.

La por que ha generat la pandèmia, però, ha fet que en el darrer any la participació en aquestes proves preventives sigui menor i això es pot traduir en vides humanes perdudes també pels efectes col·laterals de la Covid-19. Mentre la preocupació per contenir el coronavirus està al centre del debat, experts de tot el món alerten fa temps de milions de morts en els pròxims mesos i anys com a conseqüències d'altres malalties, com el càncer, que es podrien tractar.

La pandèmia ha posat de relleu la importància de cuidar-se, de tenir hàbits saludables que ens provinguin d'un bon sistema immunitari. Però això hauria de ser una màxima, més enllà de la Covid-19. La resta de patologies segueixen existint, i algunes són tant o més mortals que el Sars-CoV2.

Edicions locals