Debat de la gestió de l'aigua

Editorial

Ja fa uns quants anys, que molts municipis catalans han obert el debat sobre quina és la millor manera de gestionar el servei de subministrament d'aigua, si tenir-lo externalitzat o bé municipalitzar-lo. La finalització del contracte que Sorea té amb l'Ajuntament de Granollers aquest 2021 –i des de 1971– fa un quinquenni que va obrir la caixa dels trons. Ja a l'anterior mandat municipal, CUP demanava la municipalització del servei i ERC proposava
iniciar el debat i els estudis per analitzar com s'haurà de gestionar l'aigua en els propers anys a la ciutat.

Amb la pressió de l'oposició –Junts també demanava un debat franc i sense apriorismes sobre el mètode de gestió– i d'una tendència a remunicipalitzar serveis que ha arrelat a municipis propers com Terrassa i Montornès, l'equip de govern va encarregar l'any passat un estudi sobre el futur model de gestió de l'aigua a Granollers.

Ha estat un pas que serveix per assegurar que s'han estudiat alternatives i alhora per preparar el plec de clàusules del concurs pel qual el consistori vol tornar a adjudicar el servei a una empresa externa. El document, però, de moment no és públic, la qual cosa serviria per enriquir el debat que la recentment creada Taula de l'Aigua reclama.

Edicions locals