Morts col·laterals

Editorial

L'any passat es va detectar un repunt en la sinistralitat laboral, tot i el descens d'activitat arran de la pandèmia i l'augment del teletreball. I és que les crisis acostumen a anar acompanyades de precarietat i de retallades a les empreses en seguretat i prevenció. Així ho alerten sindicats amb motiu de l'1 de Maig en un intent de sensibilitzar el teixit empresarial i les administracions, que consideren que haurien de ser més actives a l'hora de perseguir conductes poc curoses amb la salut dels treballadors.

A més, a banda de l'increment d'accidents laborals, cal tenir en compte els problemes de salut que pot comportar una feina determinada. De fet, el reconeixement de les malalties professionals és un camí encara molt llarg per recórrer, en especial a l'Estat espanyol que de tota Europa és on menys se'n distingeixen com a tals.

La Covid-19 ho ha capgirat tot i venen moments decisius per mantenir els drets adquirits després d'anys de lluites socials. Administracions i societat civil han de fer un tàndem que pedali en una sola direcció, la de protegir el conjunt de la ciutadania, si no es vol que la pandèmia sumi moltes més morts col·laterals.

Edicions locals