Temps per repensar l'Ascensió

Editorial

La Fira i Festes de l'Ascensió han viscut dos anys de parèntesi forçat, una aturada que govern, oposició i agents econòmics consideren que cal ser aprofitada per repensar una fira multisectorial amb més de 70 anys d'història.

Nascuda com a aparador agrícola i ramader, la Fira de l'Ascensió ha viscut la industrialització i s'ha adaptat. Fa anys que viu també una revolució digital que obliga també a repensar aquest tipus d'esdeveniments, no per renunciar-hi, però sí per reconèixer que l'element de mostrar producte als forans, amb les possibilitats d'Internet, ha passat a darrer pla. El protagonisme és cada cop més el vessant lúdic i festiu d'una fira que segueix sent una mostra del dinamisme econòmic de Granollers i el Vallès Oriental, però que li costa atraure públic de fora que, ben bé, no sap què hi trobarà. En canvi, per als granollerins i granollerines és un espai de trobada, una data que serveix per celebrar la primavera i les ganes de voltar.

El repte per als propers anys és potenciar els elements festius que siguin un pols d'atracció per a la comarca i més enllà, mentre es troba la manera d'enfortir la fira, potser amb nous sectors, potser especialitzant-la, fent-la única. La bona notícia és que la voluntat de redefinir el model de manera col·legiada hi és. Si l'encert és similar al d'altres moments de canvis, hi haurà fira per a molts anys.

Edicions locals