Dia Mundial de la Infermeria

Editorial

L'any passat el reconegut artista Banksy va crear la imatge d'un nen que tenia els seus ninos de superherois a la paperera i jugava amb una nina vestida d'infermera que feia volar com si fos superman. I és que, arran de la primera onada de la pandèmia el col·lectiu d'infermeria va encarnar els herois quotidians que lluitaven contra la pandèmia.

La Covid-19 –amb totes les restriccions per evitar contagis als centres hospitalaris– ha visibilitzat la tasca del personal que té cura les 24 hores d'uns malalts que no podien veure els seus familiars i amics en moments molt crítics de la seva vida i, fins i tot, en el moment final. Va ser el personal qui va acompanyar les víctimes de la pandèmia.

Afortunadament aquest dilluns l'Hospital de Granollers està en condicions d'engegar un nou protocol de visites que mira de compaginar la seguretat de pacients i familiars amb els beneficis emocionals de les trobades.

I malgrat que la Covid colpeja menys fort, el departament d'Infermeria continua al màxim per atendre persones que necessiten altres tractaments. La seva directora ha explicat, amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria, que el cansament dels professionals s'evidencia. Tant de bo no s'oblidi aquella imatge de Banksy i s'escoltin les reivindicacions del col·lectiu, que també serà bàsic en l'era postCovid.

Edicions locals