La cursa cap a la normalitat

Editorial

Després de mesos d'anul·lacions i endarreriments d'esdeveniments, aquest dissabte Granollers i les Franqueses viuran la Mitja, una de les activitats més participatives i arrelades al Vallès Oriental, que per a moltíssima gent va més enllà d'una simple prova esportiva.

Això sí, enguany –quan la Mitja arriba a la 35a edició– tot serà diferent: el recorregut –allunyat dels centres urbans on la ciutadania acostumava a aplegar-se per animar els atletes–, la participació –s'ha limitat a 3.000 persones, menys de la meitat que altres anys–, les activitats paral·leles –anul·lades per poder abastar els canvis i requeriments preventius que fan possible la cursa 2021– i la presència menor de corredors d'elit –no hi seran els atletes kenyans que han estat els que més victòries s'ha endut els darrers anys–. Amb tot, l'AE La Mitja ha volgut tirar endavant l'edició d'aquest 2021 en què tothom enyora la vida preCovid.

L'avançament de la campanya de vacunació –de la qual dimarts se'n visualitzava l'impuls amb la visita del conseller de Salut al Palau d'Esports, nou punt de vacunació massiu– ha estat decisiu per anar guanyant l'anhelada 'normalitat'.

Potser la 35a edició no serà la millor de la Mitja, però serà. I aquesta és l'actitud per tirar endavant i sortir tan ràpid com sigui possible de la languidesa pandèmica.

Edicions locals