Pla estratègic a l'abast

Editorial

L'Ajuntament de Granollers ha presentat el procés per recollir propostes de cara a elaborar el tercer pla estratègic de ciutat, que ha de ser la guia per encarar les actuacions fins al 2030, amb l'objectiu de combatre el canvi climàtic, les desigualtats i la crisi econòmica.

I tot plegat s'anuncia que es vol fer reportant les opinions i idees de ciutadans i ciutadanes diversos, amb situacions econòmiques, socials i culturals diferents. Perquè la suma de totes les visions és la que ha de fer un planejament de tothom i per a tothom. Aquest ambiciós objectiu obre una nova metodologia per a la participació que ha de ser més efectiva que experiències anteriors. El procediment ha rebut el vistiplau de tots els grups municipals i aquest consens, a priori, ja parla per si sol. A més, la direcció col·legiada del pla estratègic insisteix molt en aquesta necessitat de sumar visions dispars per construir plegats la ciutat del 2030, alineada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

De moment, però, l'acte de presentació al Museu, va superar l'aforament amb la retransmissió en streaming. Una bona pensada, que té poc en compte, però, la bretxa digital que existeix a la societat. Arribar a tothom suposarà, doncs, un esforç d'innovació, que sovint té més a veure amb la sociologia que amb la tecnologia.

Edicions locals