La responsabilitat del Mundial

Editorial

Granollers ha iniciat els actes que precediran el Mundial d'Hanbol Femení, que la ciutat acollirà el desembre, i que pretenen ressaltar, no només els valors de l'esport, sinó també el paper de la dona en la vida social. Així, el govern local s'ha autoimposat una responsabilitat per fer que aquest gran esdeveniment internacional serveixi per impulsar l'esport femení, la igualtat i, de retruc, la implicació de clubs i la ciutadania.

Tal com passa amb la Mitja, el Mundial ha d'anar més enllà del fet esportiu, per ser una cita transformadora cap a una societat més igualitària, també en l'àmbit esportiu. A més, l'Ajuntament treballa perquè la participació ciutadana sigui la major possible, amb un ambiciós programa de voluntariat i activitats vinculades a l'esdeveniment esportiu.

Granollers té també una oportunitat per fer d'ambaixadora del país, per mostrar al món la cultura i la llengua catalana, un repte que també hauria d'estar sobre la taula en una competició que tindrà la resta de seus al País Valencià. Sovint, l'alcalde Mayoral explica que Granollers vol ser decisiva al país, aportant idees i solucions als reptes socials i polítics. El Mundial, doncs, és un bon moment per aportar un gra de sorra en la visibilització de les llengües minoritàries –que, com el català, estan en clar retrocés de parlants–, i en la difusió al món de la diversitat cultural de l'Estat.

Edicions locals