Arrenca el Mundial

Editorial

Amb permís de la Covid i les noves soques arribades i per arribar, Granollers arrenca avui un desembre frenètic, en què el programa d'activitats nadalenques i el Mundial Femení d'Handbol coincidiran fins al dia 19. El Palau d'Esports tindrà, sobretot a les finals de mitjans de mes, l'atenció mediàtica d'arreu, i es convertirà en la capital mundial de l'esport practicat en un club històric –el BMG commemora 75 anys– i que ha dut el nom de la ciutat a competicions europees de primer nivell.

Ara, Granollers ha de desplegar també la bandera d'una ciutat que potencia la presència de la dona a l'Esport –amb el referent de Kaba Gassama a la competició, però també amb activitats al carrer i al teixit escolar i d'entitats de la ciutat– i la implicació altruista a través del voluntariat. Granollers tampoc pot desaprofitar l'ocasió per enfortir el seu teixit comercial i hoteler, ni l'oportunitat per difondre la seva marca i també la del país, tot i que la Federació Espanyola ha pres algunes decisions que no responen a la riquesa cultural del territori de l'Estat –com la mateixa cançó del Mundial o el segell Spain 2021 a l'esdeveniment–.

L'esport, doncs, com a element transformador, com a motor econòmic i com a aparador cultural. Tothom a una perquè aquest sigui el balanç del Mundial!

Edicions locals