Estratègia 2030

Editorial

Granollers ha marcat el camí de les polítiques públiques dels propers 8 anys amb l'aprovació del tercer pla estratègic de ciutat, que es fixa 15 fites per a l'horitzó 2030. La majoria dels objectius del document són força inevitables en un context d'emergència climàtica i crisi del model econòmic que d'uns anys ençà condemna a una societat amb més desigualtats.

Així, el ple municipal aprovava dimarts per unanimitat un pla que pretén minimitzar aquests problemes globals, amb propostes tan lloables com la reducció de gasos d'efecte hivernacle, l'augment de l'eficiència energètica del parc d'habitatges, l'augment de places d'FP, el foment de l'economia verda i circular, l'augment d'habitatges socials i la reducció de la segregació escolar, entre altres.

Tot plegat, temes que ja han estat centrals durant aquest mandat i que semblen prou evidents d'encarar. La concreció del document ratificat al ple va ser lloada, com també el procés de participació ciutadana que s'ha pilotat des del juny de l'any passat per arribar-hi.

Sens dubte el procés de reflexió i debat ha estat interessant, però caldrà estar ben atents a la concreció d'aquest full de ruta que, de moment, només ressalta certes mancances i apunta línies de treball força evidents en el context social actual.

Edicions locals