Diumenge a les urnes

Editorial

Després d'uns anys d'efervescència, la desafecció de la política ha tornat a entrar a les cases. Tots els analistes preveuen una jornada aquest diumenge amb força més abstenció que en els darrers comicis municipals, quan la participació va rondar el 60% al conjunt del Vallès Oriental i va superar el 63% a Granollers.

En canvi, aquesta poca passió pels afers polítics del conjunt de la ciutadania no s'ha traslladat a les candidatures proclamades que, lluny de decréixer o estancar-se, s'han incrementat prop del 50% en els darrers vuit anys. Així, aquest 28-M a Granollers els electors podran triar entre 13 llistes i propostes electorals.

Entre els candidats hi ha motivacions diverses, algunes de les quals amb un programa centrat en un col·lectiu determinat o, fins i tot, la que desprestigia els mateixos polítics. Potser és que els perfils dels polítics també han anat canviant i arribar a un ajuntament o un parlament sembla més abastable. I això seria bo si no fos que la idea del "tots són iguals" i "qualsevol ho pot fer" s'està instal·lant en un àmbit en què s'hauria d'aspirar a l'excel·lència.

Votar o no fer-ho, però amb informació i consciència, és un primer pas per tornar a prestigiar la política i la gestió pública –i això no és cosa només de polítics–.

Edicions locals