"El repte és que la gent s'apropi al teatre"

Carles Ribell Director gerent del Teatre Auditori de Granollers

Aquest dilluns 14 de setembre el Teatre Auditori de Granollers va presentar la nova temporada 2009-2010, detallant els actes dels propers tres mesos i avançant el més destacat que oferirà a partir del gener. Teatre, dansa, circ, música clàssica, pop i rock català, gospel, òpera... Una temporada molt diversa pensada per arribar a molta gent. Amb part del públic i els artistes que protagonitzaran la temporada dalt l'escenari de la sala gran, tots acomodats en uns quants bancs de carrer, el director gerent del Teatre Auditori, Carles Ribell, va definir la nova programació com "un viatge ampli i de gran qualitat a través de les emocions". En aquesta entrevista, Ribell explica que el repte és superar els 29.930 espectadors del l'any 2008.

A grans trets, com definiries la nova temporada?
És la consolidació d'un projecte; la vuitena temporada d'un projecte que es caracteritza per la combinació d'espectacles professionals amb la capacitat creativa de Granollers, una ciutat que fa propostes de tot tipus i que nosaltres integrem a la programació del Teatre Auditori. La programació aposta per la diversitat per arribar a un públic ben ampli. Estrenem nous espais, afegim propostes més contemporànies -de formats menys convencionals dels que estem acostumats a veure a la sala gran-, incorporem les noves tecnologies...

Una programació molt diversa.
Sí. Una programació eclèctica que com a teatre públic ens toca programar amb equilibri i sensibilitat. Hem d'arribar a un públic divers, exigent i selectiu garantint qualitat.

Aquesta temporada hi ha més espectacles pensats per atraure els nens.
Sí. Des de l'Auditori sempre hem tingut present la programació infantil, però aquest any tot plegat s'amplia amb propostes que produïm conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de Granollers. A més, venen companyies convidades com ara Tàbata Teatre, que reposen l'espectacle infantil Tina, la bruixa fina.

Els artistes de renom acostumen a omplir sales. Aquesta temporada més d'un i de dos visitaran Granollers.
Evidentment, els noms sempre ajuden a fer atractiva la cartellera. Però els artistes que inclou la nova programació són tots d'una gran qualitat. No ens hem limitat a portar noms que sonen molt perquè surten a la televisió. Venen grans artistes que equilibren una cartellera amb molta gent de la comarca. A més, comptarem amb cares no massa habituals als teatres de Catalunya, com ara la Concha Velasco.

Omplireu la sala gran només amb aquestes artistes de renom?

Quan hi ha una cara coneguda o un espectacle del qual se n'ha parlat molt, la capacitat d'atracció es multiplica. Però vull subratllar la capacitat de creació de la ciutat. I el públic d'aquest teatre respon als espectacles de renom però també a les propostes de casa, amb artistes de la comarca.

Som una comarca de teatre?
Sí. La tradició i la trajectòria de Granollers i rodalia ha donat els seus fruits. En el sector amateur és evident, amb molts grups no professionals que actuen arreu. El volum d'iniciatives que sorgeixen de la ciutat i la comarca fa que puguem presentar una programació que combina els espectacles de fora amb els de casa.

I amb tant d'actor, director o músic vallesà, per què tant poc públic als teatres de la comarca?
És un repte, acostar la cultura a la gent, o que la gent participi en cultura, en aquest cas apropant-se al teatre. Però jo estic molt content de la resposta del públic. El passat 2008 vam tenir el nombre més alt d'espectadors de tota la història del Teatre Auditori, concretament 29.930 espectadors. I aquest any 2009, malgrat la crisi i el pessimisme que ens envolta, esperem seguir en aquesta línia ascendent. De moment, a aquestes alçades de l'any, tenim 500 espectadors més que el 2008. La xifra, amb espectacles de dansa contemporània i música clàssica pel mig, és d'un 60 per cent d'ocupació de les sales en el que portem de 2009. Estem satisfets amb la resposta de la ciutat i la comarca.

Nous horaris, noves propostes... Tot per atraure cada vegada més gent.
Volem aconseguir que el Teatre Auditori sigui un espai de referència per a la ciutat i la comarca. Un espai acollidor i agradable que convidi a venir, ja sigui a veure espectacles, conversar amb els amics o menjar en el nou espai gastronòmic que tot just estrenem.

Edicions locals