La Neorural ja té a punt els corriols de muntanya

Nous camins esperen als corredors

Esports

Santa Maria de Martorelles

Diumenge arriba una nova edició de la cursa de muntanya La Neorural, organitzada per l’Associació Cultural i Esportiva Castellruf. Rosa Manyosa, una de les fundadores de la cursa comenta que “cada any proposem corriols nous que anem descobrint durant l’any”.

Bona part del recorregut està dins del Parc de la Serralada Litoral, pel que “hem de ser molt respectuosos amb l’entorn”. La majoria de camins que obren són antics passos que s’utilitzaven per arribar a les feixes i les vinyes.

El punt més alt de la cursa és la Torre de Vigia, a 483 metres però “hem fet un recorregut en el que s’ha de pujar i baixar tant que el desnivell acomulat és de 1.800 mentres”, diu Manyosa.

Les inscripcions estaran obertes fins a les 8 h de diumenge i l’organització espera arribar als 300 corredors –aproximadament com l’any passat–. Rosa Manyosa creu que la primera arribada serà cap als volts de les 11.15 h, però no es descarta que sigui abans. “Els corredors vénen molt preparats i cada any fan el recorregut més ràpid, i encara més quan el terreny està tant sec com està aquest any”.
 

Edicions locals