El jutjat ajorna el desnonament de la parella de Santa Maria de Martorelles

La nova data fixada per a l'execució del desallotjament és el proper 9 de febrer

Societat

Santa Maria de Martorelles

El jutjat ha ajornat quatre setmanes el desnonament previst del Carles i la Noelia, una parella de Santa Maria de Martorelles que es veu obligada a deixar el seu pis de lloguer després de la denúncia per impagament del propietari a qui CaixBank li va embargar el pis.

Una cinquantena de persones, entre els quals familiars, amics i veïns i membres de la PAH, s'han reunit aquest matí a les portes de l'habitatge, al carrer López de Castro, per donar suport a la parella. Cap a les 10 h ha arribat al comitiva judicial que ha anunciat que el desnonament s'ajornava i que la propera data d'execució que obligarà al Carles i la Noelia a deixar el pis serà el 9 de febrer. En aquest cas, els representants judicials ja han avisat que es personaran amb agents dels Mossos d'Esquadra per fer efectiu el desallotjament.

La parella, pares d'un nadó de pocs mesos, viu de lloguer en aquest pis que va ser embargat al propietari per CaixaBank. Segons fonts properes, els inquilins, “mal assessorats per un advocat”, van deixar de pagar el lloguer al propietari després que el pis sortís a subhasta sense que ningú hi optés i que quedés adjudicat a CaixaBank. El tràmit burocràtic perquè el pis passi a ser de propietat del banc s'ha demorat més del que esperaven i a l’octubre el propietari els va denunciar per impagament, ja que el banc no és encara el titular real de l’habitatge.

Tot i que la parella ara ha mostrat la seva voluntat per pagar el deute amb el propietari –tot i estar embargat– aquest no s'avé a negociar. Segons fonts de la PAH, "si el pis fos del banc seria més senzill arribar a un acord però sent encara titularitat d'un particular la solució és més complicada". Amb tot, la PAH ha fet una crida perquè aquell 9 de febrer, divendres, es pugui reunir més gent "i així poder aturar aquest desnonament que és totalment injust".
 

Edicions locals