Detinguts dos veïns de Santa Maria per fer pintades en un jaciment arqueològic de Palamós

L'estudi dels grafits, que poden tenir un cost de neteja de prop de 10.000 euros, va determinar l'autoria dels fets

Societat

Santa Maria de Martorelles

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 23 de gener, a Mollet del Vallès, dos nois, de 19 i 20 anys i veïns de Santa Maria de Martorelles, com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric i un delicte de danys per haver pintat amb grafits diversos punts del poblat ibèric de Platja Castell de Palamós.

L'1 de desembre passat els Mossos van tenir coneixement que s'havien produït unes pintades en diversos punts del poblat ibèric de Platja Castell de Palamós, un jaciment catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional per la Llei de Patrimoni Històric. 

Els grafits havien produït uns danys objectius al conjunt monumental que, a més d'enlletgir el bé, van provocar que la filtració de la pintura afectés la capa externa de les pedres que conformen el conjunt.

De fet, apunten els Mossos d'Esquadra, la restauració dels danys produïts pot costar a l'administració aproximadament uns 10.000 euros.
 
Fruit de la investigació, els Mossos van identificar els autors dels danys. L'estudi dels grafits va permetre comprovar que eren els mateixos que sortien en un videoclip que dos joves relacionats amb el món del hip-hop havien gravat prop del jaciment en dates pròximes al dia dels fets.
 
El 23 de gener, agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Patrimoni Històric i la Unitat d'Investigació de la comissaria de la Bisbal d'Empordàvan van localitzar i detenir a Mollet els dos nois com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric i un altre de danys. 

Els arrestats van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d'instrucció encarregat del cas quan siguin citats.
 

Edicions locals