Detectat un brot de sarna a Santa Maria de Martorelles

S'han diagnosticat dos casos a l'escola Les Mimoses del municipi baixvallesà

Societat

Santa Maria de Martorelles

La setmana passada es va detectar a Santa Maria de Martorelles un brot de sarna, una malaltia parasitària de la pell que, tot i no ser greu, provoca molta picor. En concret es van diagnosticar dos casos a l’Escola Les Mimoses, on, des d’aquesta setmana, una empresa especialitzada està duent a terme una neteja intensiva, a càrrec de l’Ajuntament, que s’allargarà uns dies.


Segons dades de Salut Pública de la Generalitat el mes de gener d’enguany es van registrar set brots a Catalunya que afectaven 59 persones, un dels quals en una escola de la Riera de Gaià (Tarragonès). Entre 2010 i 2017 es van declarar a Catalunya 115 brots, que van afectar 947 persones.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, considera que “en anys anteriors hi havia un infradiagnòstic i una infranotificació de casos de sarna; ara en veiem més perquè es detecten i es declaren més als serveis epidemiològics”. Segons Salut, la sarna no és infreqüent i pot afectar qualsevol persona independentment dels hàbits d’higiene personal.

Edicions locals