L'arranjament del camí a Can Girona, inversió prioritària a Santa Maria

L'Ajuntament aprova el pressupost municipal de 2018, amb un capítol d'inversions de 183.974 euros

Política

Santa Maria de Martorelles

L’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles va aprovar a finals de febrer el pressupost municipal per a aquest 2018, que ascendeix a 946.540,72 euros, una xifra molt similar a la del 2017, i que compta amb un capítol d’inversions lleugerament superior al de l’any passat.

En concret, la partida és de 183.974,6 euros, que es reparteixen en diverses accions. Una de les actuacions prioritàries, segons el govern local, i que ja es va pressupostar el 2017, és l’arranjament del camí des del cementiri fins a Can Girona, amb un cost de 52.000 euros. L’obra consistiria en adequar el camí a la circulació de vehicles i facilitar l’enllaç entre Can Girona i el nucli urbà.

Una altra obra pressupostada és la de la millora de l’espai d’entrada al poble –espai de sorra davant de l’accés a l’escola– que s’arranjarà i on es prohibirà aparcar. Aquesta actuació juntament amb la implantació del clavegueram al carrer Pau Casals té un pressupost de 21.068 euros.

Altres actuacions previstes són l’inici del projecte per arranjar la plaça del Rei (34.057 euros)– que es preveu executar a principis de 2019–; el soterrament de l’enllumenat públic a diversos carrers (63.000 euros)– i la construcció d’un nou embornal al carrer Font del Ca (3.000 euros).

Plaça Joan Matons, per a vinanats
Per últim, també es preveu establir com a zona de vianants la Plaça Joan Matons (10.849 euros) per mitjà de la col·locació de pilones amb comandament a distància. Aquesta actuació, però, “s’ha de consensuar amb els veïns afectats i els comerços i es farien proves els caps de setmana”, explica el regidor, David Escartín.

Edicions locals