Agost d’obres i de carrers tallats a Granollers

La majoria dels 34 projectes finançats pel pla Zapatero ja estan en marxa

Societat

Granollers

L’agost no serà un mes fàcil per a tots aquells que vulguin desplaçar-se per Granollers o apropar-se amb el cotxe a la capital vallesana. I és que la majoria dels 34 projectes urbanístics de la ciutat que es financen amb el polèmic pla Zapatero ja estan en marxa i no s’hauran acabat durant aquest estiu. El govern espanyol ha destinat 8 mil milions d’euros a un pla d’inversions públiques per als ajuntaments amb l’objectiu d’atenuar la destrucció d’ocupació. A aquestes obres finançades per l’Estat s’hi han d’afegir altres projectes que no entren dins el pla Zapatero però que també estan en marxa, com ara l’ampliació de l’illa de vianants al centre de Granollers amb la reforma del carrer Anselm Clavé i de la plaça de la Corona, o la millora del polígon Congost. En resum, una dotzena de carrers tallats a tota la capital vallesana i problemes de trànsit al centre de la ciutat.

Trams dels carrers Roger de Flor, Nou, Museu, Barcelona, Comtes de Bell-lloc, Minetes, València, Palaudàries, Josep Umbert i Verge de Núria estaran en obres durant aquest agost. Els operaris també treballaran a les places de Catalunya, Jacint Verdaguer i Llibertat. A l’eix del carrer Nou i Museu i al tram del carrer Barcelona fins a la plaça de l’Esglèsiaes preveu acabar de pavimentar a finals d’agost. També està en marxa la construcció de la passera que s’ha de fer entre els barris de Terra Alta i Can Gili. Aquesta última obra, que no es preveu que tingui gaire afectació en el trànsit, acabarà a principis de setembre. Al camí Ral, la pavimentació que ha començat entre la carretera Interpolar i el carrer Doctor Fàbregues afectarà el trànsit fins a finals de setembre. I al passeig Fluvial, entre el parc firal i el gual d’Arquímedes, les obres finalitzaran a mitjans d’aquest agost. La construcció més llarga serà la del nou pont sobre el riu entre el polígon Congost i el carrer Londres.
 
Tot i que des de fa unes setmanes l’impacte de les obres en el trànsit és més que evident, la policia local apunta que es menor perquè s’ha vist compensat per la reducció del moviment de vehicles arran de la crisi econòmica i per l’entrada en servei de la ronda Nord, que ha reduït la circulació especialment a l’eix dels carrers Ramon Llull i Francesc Ribas. S’espera que a l’agost el volum de vehicles que s’apropen a Granollers disminueixi encara més.

Edicions locals