Gairebé 200 actes del 22 al 30 d’agost a la Festa Major de Blancs i Blaus

Desapareixen les nits golfes i les obres de Granollers obliguen a modificar activitats

Cultura

Granollers

Ni més ni menys que 180 actes. De la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa al cercavila infantil, passant per l'arrossada popular. Del 22 al 30 d’agost Granollers celebra la vint-i-sisena edició de la Festa Major de Blancs i Blaus. Nou dies per gaudir d’una programació molt variada pensada per a un públic de totes les edats. La crisi no li resta atractiu a la Festa Major de la capital vallesana. Això sí, les diverses obres que aquest estiu tallen una dotzena de carres del centre de la ciutat han obligat a modificar els recorreguts i els escenaris de diverses activitats. Per exemple, la reconversió del carrer Anselm Clavé en àrea per a vianants alterarà la cerimònia d’inici de festes, la cercavila infantil i el correfocs, i traslladarà l’estirada de corda i la passada de rajoles al carrer Alfons IV.

Però no només les obres aporten novetats a aquesta edició de la Festa Major de Blancs i Blaus. Les nits golfes, que cada any aplegaven a centenars de joves i no tant joves, salten del programa. Només la festa del dijous 27, el divendres 28 i el dissabte 29 finalitzarà a les 6 del matí a l’escenari de l’avinguda del Parc. D’altra banda, la trobada castellera passa del tradicional diumenge al migdia al dissabte 29 a la tarda a la plaça de l’Església. En aquest cas el canvi ve motivat per la dificultat que ha tingut la colla castellera local, els Xics de Granollers, a l’hora de trobar una colla que pogués participar a la Festa Major de Blancs i Blaus. I és que el diumenge 30 d’agost és Sant Fèlix, data marcada en vermell al calendari casteller i a Vilafranca del Penedès. Finalment, qui s’apropi al centre de la capital vallesana podrà gaudir dels castells dels Bordegassos de Vilanova.
 
Una altre novetat del programa la trobem el diumenge 30 d’agost, ja que el darrer ball de la Festa Major serà passada la mitjanit a la plaça Barangé, amb la música de DJ Pipo. Cau del programa el ball que tenia lloc a una avinguda del Parc que aquest any romandrà tallada al trànsit del 25 al 30 d’agost. Concerts de tot tipus, teatre, cinema a la fresca, jocs, balls, campionats esportius, exposicions i el correfoc de la colla gran dels Diables de Granollers, el divendres 28 a les nou del vespre, completen el programa

Edicions locals