El Vallès Oriental és líder de Catalunya en la presència d’internet i banda ampla a les llars

Nou de cada deu catalans entre 16 i 24 anys es van connectar a la xarxa el 2008

Societat

L’ús d’internet a les llars catalanes es va disparar durant el passat 2008. La presència de connexions a la xarxa va pujar gairebé 9 punts respecte el 2007. A Catalunya, 6 de cada 10 llars tenen accés a internet. Però el Vallès Oriental se situa molt per sobre d’aquesta mitjana. De fet, la comarca és líder de Catalunya en el nombre d’habitatges amb internet, ni més ni menys que un 71,5 per cent. El mateix passa amb la banda ampla. Si la mitjana catalana és del 52,5 per cent, al Vallès Oriental el 63 per cent de les cases disposen de connexió de banda ampla, segons es desprèn de l’enquesta TIC-Llars 2008, realitzada per la Fundació Observatori per la societat de la Informació de Catalunya i l’Institut d’Estadística de Catalunya.

L’informe, presentat aquesta setmana pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del govern català, Jordi Bosch, i elaborat a partir de 3 mil entrevistes a ciutadans d’entre 16 i 47 anys, constata que Catalunya continua per sota de la mitjana europea, però el Vallès Oriental ja hi està per sobre. A la UE el nombre d’habitatges amb internet és del 64 per cent. Pel que fa a la banda ampla baixa fins al 52 per cent.

L’enquesta també subratlla que nou de cada deu catalans entre 16 i 24 anys es van connectar a internet el passat 2008, mentre que només dos de cada deu majors de 65 anys ho van fer. L’informe fixa els 45 anys com el punt d’inflexió en la connexió a la xarxa.

Edicions locals