Cap de setmana de festes a Parets, Canovelles i la Garriga

Els paretans creen dues colles per intentar que els joves s’impliquin en els actes

Cultura

Canovelles, la Garriga, Parets del Vallès

Últim cap de setmana d’aquest calorós juliol. I al Vallès Oriental, com en tantes altres comarques catalanes, és un cap de setmana de festes majors. A les programacions de Canovelles i la Garriga, que van començar a caminar el dissabte 18 de juliol i el dijous 23, respectivament, s’hi ha d’afegir des d’aquest divendres el seguit d’actes que han preparat a Parets del Vallès. Després de 30 anys de comissió de festes, els paretans s’han emmiralla’t en altres localitats vallesanes i han creat dues colles que competiran entre elles: el Pla i el Serradal. Dins d’aquests dos grans grups hi ha les penyes. L’objectiu? Aconseguir una participació molt més activa que en edicions anteriors del jovent del municipi.

Parets del Vallès
La Festa Major de Parets va del dia 24 al 27 de juliol. I el programa combina activitats noves amb d’altres que ja s’han consolidat al municipi, com ara la nit del teatre al carrer o la mostra gastronòmica. Com a novetats, una gimcana cultural per descobrir diversos punts d’interès del poble ja sigui a peu o en bicicleta. El pregó corre a càrrec del grup teatral Som i Serem, i l’agenda d’actes inclou també concerts, balls, correfocs i la baixada popular de carretons.

Canovelles
Els canovellencs ja porten una setmana de xerinola. La Festa Major del municipi està sent tot un èxit, i encara queden forces actes. Aquest divendres 24 de juliol el Centre Cultural i Recreatiu d’Andalusia protagonitzarà el pregó a la plaça de la Joventut. El correfoc se celebra a dos quarts de nou del vespre, i a la nit hi haurà circ. Dissabte i diumenge arriba el torn del vermut solidari, de diversos concerts, del monòleg de Pep Plaza i de la cercavila, entre molts altres actes d’un programa ben variat.

La Garriga
A la Garriga, després d’un pregó força concorregut i de posar en marxa noves activitats com el Súper Macro Karaoke, aquest cap de setmana arriba el torn dels concerts, de la primera cursa d’escalèxtric de la Festa Major i del teatre.

Edicions locals