Mollet posa en marxa una nova campanya d’estalvi d’aigua

L’ajuntament de la ciutat regala economitzadors per a les aixetes

Societat

Mollet del Vallès

Tot i que aquest estiu poc té a veure amb el de l’any passat pel que fa a l’aigua –el 2008 Catalunya va passar la sequera més greu dels últims seixanta anys-, l’Ajuntament de Mollet del Vallès aposta per la prevenció i per continuar conscienciant a la ciutadania en l’ús racional d’aquest preuat recurs natural. Per això, el consistori ha posat en marxa una nova campanya per estalviar aigua: informarà als veïns de la ciutat vallesana i repartirà de forma gratuïta un miler d’estoigs d’estalvi d’aigua que contenen tres economitzadors cadascun per a les aixetes. Els estoigs es repartiran a la Parada Verda del mercat setmanal de Mollet i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Els economitzadors que repartirà l’Ajuntament són uns petits dispositius que es col·loquen a les aixetes per aconseguir que aquestes ragin menys aigua sense perdre pressió. Instal·lant-los, es pot arribar a aconseguir un estalvi del 50 per cent d’aigua. Per recollir l’estoig –només se’n facilitarà un per domicili- cal mostrar el DNI. Dins de la mateixa campanya d’estalvi d’aigua, el consistori molletà també distribuirà un miler de bosses de roba que incorporen els consells bàsics que els veïns de la ciutat poden seguir a casa seva per estalviar aigua.

Des de fa uns quants anys, l’Ajuntament de Mollet porta a terme diverses actuacions per disminuir el consum d’aigua i promoure’n el seu estalvi. Segons dades facilitades pel mateix consistori, aquestes accions han suposat un notable estalvi tant en el consum municipal com en domèstic. Pel que fa al consum municipal, l’any 2006 era de 2.109 metres cúbics per equipament, mentre que al 2008 aquest consum va disminuir fins als 1.395 metres cúbics. Això significa una reducció de gairebé el 34 per cent. Pel que fa al consum domèstic, l’any 2006 el consum per habitant i per dia a Mollet era de 164 litres, mentre que al 2008 es va reduir a 151 litres per dia i habitant.

Edicions locals