Detenen un home que extorquia directors de banc de la comarca

Exigia uns 20.000 euros a canvi de no agredir als familiars de les víctimes

Societat

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el passat 21 de juliol a un home de 47 anys d’edat, veí de Santa Perpètua de Mogoda, que suposadament extorquia a directors de banc tant del Vallès Oriental com de l’Occidental. José Lázaro hauria amenaçat a un mínim de quatre directors de diverses entitats bancàries, als quals exigia pagaments d’entre 15.000 i 20.000 euros a canvi de no fer mal a les seves famílies i no utilitzar informació privada de les víctimes que el mateix arrestat s’hauria encarregat de recopilar. Segons han informat els Mossos aquesta setmana, el suposat extorsionador preparava els cops molt detalladament: escollia els directors de banc, buscava totes les dades personals d’aquests i dels seus familiars, i confeccionava un guió per dirigir-se a la víctima i manipular-la per aconseguir la important xifra econòmica.

La investigació policial es va posar en marxa el passat 23 de març a Mollet del Vallès, quan el director d’una entitat bancària va denunciar que un desconegut l’amenaçava i li exigia el pagament de 15.000 euros. A principis de juliol, els Mossos van tenir constància de noves trucades de l’extorsionador a altres directors de banc del Vallès. Donada la continuïtat dels fets, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la policia catalana es va fer càrrec del cas. Finalment, Lázaro va ser arrestat en un polígon de Santa Perpètua, a tocar de la AP-7, quan estava a punt de recollir els diners de la última de les seves víctimes.

A l’interior del cotxe del detingut els Mossos van trobar nombrosa informació sobre la vida personal i familiar de diversos directius d’entitats bancàries, però també d’altres caps d’empreses tant del Vallès Oriental com de l’Occidental.

Edicions locals