Tret de sortida a la Festa Major de Riells

Els actes comencen aquest dijous i finalitzen diumenge a la nit

Cultura

Bigues i Riells

Riells del Fai és un poble orgullós de ser com és, qui et coneix se n’enamora i no t’oblida mai més. És un poble molt petit, un poble de molta gresca, on petem la xerradeta sentadets prenent la fresca. Amb aquestes rimes fàcils, que formen part de La Rumbeta de Riells, escrita i interpretada per Nisio 'el peixater', arrenca aquest dijous 6 d’agost a les deu de la nit la Festa Major de Riells del Fai, població que forma part del municipi de Bigues i Riells. El pregó, a càrrec d’en Cinto de l'Ullà, i l’espectacle d’en Nisio, obren un programa d’actes que s'acomiadarà diumenge a la nit amb una sessió de cinema a la fresca i una dosi de música tranquil·la.

Finalitzat el pregó, tot aquell que s'acosti aquest dijous a Riells del Fai podrà gaudir de l’espectacle piromusical a càrrec del Grup del Follet i la Fantasma de Sant Feliu de Codines i d’una passejada a les fosques per escoltar les aus nocturnes. El divendres 7 d'agost, gimcana menuda i jocs de cucanya, missa solemne, repic de campanes, actuació dels grallers i timbalers de Bigues i Riells, vermut per a tothom, sardanes i, com no, concert i gran ball a càrrec de la Maravella. El dissabte 8 d’agost i el diumenge 9 arriba el gruix del programa que finança l'Ajuntament de Bigues i Riells i programa l'Associació Riells Actiu: jocs de taula, curses de resistència en bicicleta, circ, sopar popular, concerts de rock i rumba, festa del porró i cantada d’havaneres.

La Festa Major d'aquest any també servirà per buscar la persona més forta del municipi i per creuar els dits tot esperant que en la propera edició el nou Casal del poble ja funcioni. Segons l'Associació Riells Actiu, el fet que les obres del nou edifici encara no estiguin enllestides ha obligat a suprimir alguns actes, com ara el torneig de ping-pong.

Edicions locals