Cardedeu es vesteix amb la senyera per la Festa Major

La crisi ha obligat a reduir pressupost i suprimir l’envelat

Cultura

Cardedeu

Cardedeu ho té molt clar: per Festa Major, una senyera a cada balcó! La crida la realitza la comissió de les festes d’estiu de Cardedeu i encapçala el violat programa d’activitats d’aquest any: "engalanem els records de la nostra festa i la nostra vila, els nostres carrers i les nostres places, i fem encara més gran la nostra Festa Major". L’objectiu, guarnir els balcons, les finestres i les façanes del poble amb les quatre barres. Cinc dies, del dimecres 12 al diumenge 16 d’agost, de festa i de catalanitat. Cardedeu presumeix d’una de les millors festes majors de la comarca, i ho vol demostrar en aquesta edició proposant més d’un centenar d’activitats gratuïtes. Tot plegat, amb una retallada de despeses notable.

L’actual crisi econòmica ha obligat a disminuir el pressupost i, com a conseqüència, a suprimir l’envelat. Segons aclareix el regidor de cultura de Cardedeu, Miquel Pujadas, "per qüestió de diners el municipi no es podia permetre muntar l’envelat, i per això s’ha buscat un lloc acollidor per fer els concerts i els balls de les orquestres". Aquest nou emplaçament és el passeig Mestre Alexandri, amb un escenari que no serà cobert i que acollirà les cares actuacions de l’orquestra Montgrins i Selvatana. Hi hauran quatre escenaris més: la plaça de Garitu -les de Sant Corneli i Flors de Maig-, la de l’Església, la plaça Sant Joan i el parc dels Pinetons.

Tot i la retallada de despeses, es mantenen la majoria d’actes tradicionals. Això sí, s’ha suprimit la tractorada. Dimecres a les sis de la tarda repicaran les campanes. El pregó, dedicat aquest any a la memòria històrica, el farà l’artista local Oriol Genís. Tot seguit, nit d’electrònica i un espectacle amb foc. I fins al diumenge 16 d’agost, audició de sardanes, concerts de tot tipus, la tradicional xeringada, la fira del disc, la concentració del pubillatge, la gala per escollir als nous representants de Cardedeu, les actuacions dels diables i els bastoners, la cercavila dels gegants i un llarg etcètera.

Festa alternativa
A més, els joves que organitzaven l’espai de Festa Major del Polvorí aquest any proposen una festa "alternativa". Han declinat participar en la comissió de festes i no apareixen al programa d’actes, però del 12 al 16 d’agost proposen un seguit d’activitats al carrer de Cervantes: pregó propi, Cercabirres, baixada de carros i molts concerts per a la gent jove i no tant jove.

Edicions locals