Quatre municipis del Vallès Oriental reben ajuts per refer els plans urbanístics

Cinc pobles perceben subvencions per elaborar catàlegs de masies

Societat

Caldes de Montbui, la Garriga, Granera, Sant Fost de Campsentelles, Tagamanent, Vallgorguina, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el socialista Joaquim Nadal, ha resolt aquesta setmana la convocatòria per l'atorgament de prop de 3 milions d'euros en ajuts als pobles per a cofinançar la redacció de plans d'ordenació urbanística, programes d'actuació urbanística municipal i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública. Aquesta subvenció, que s'atorga per sisena vegada, beneficiarà a un total de 145 pobles que han de refer alguna d’aquestes figures de planejament o que volen elaborar documents complementaris, com ara catàlegs de masies i cases rurals. Entre els 145 municipis que rebran ajudes, n'hi ha 8 del Vallès Oriental.

A les comarques de l'àmbit metropolità de Barcelona han resultat beneficiats 20 pobles amb una subvenció total de 474.420 euros, segons les dades facilitades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat. Entre tots aquests municipis, n'hi ha 8 de la comarca. Caldes de Montbui, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Tagamanent rebran ajuts per refer els plans d'ordenació urbanística municipal. I Granera, la Garriga, Vallgorguina, Vilanova del Vallès i, de nou, Caldes de Montbui han obtingut subvencions per realitzar un catàleg detallat de masies i cases rurals.

Aquests ajuts s'emmarquen en el programa de foment del planejament que duu a terme el DPTOP amb la finalitat de millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i facilitar la generació de sòl urbanitzable, tot garantint un desenvolupament sostenible. La iniciativa també pretén clarificar i fer més consistent l'ordenament jurídic i urbanístic català. En les cinc convocatòries resoltes en anys anteriors s'han atorgat subvencions per valor de 15 milions d'euros a 569 municipis i consells comarcals d'arreu de Catalunya. Aquesta subvenció ha servit per ajudar a aquests municipis a fer i actualitzar plans urbanístics o a elaborar documents, com ara catàlegs de masies i cases rurals.

Edicions locals