Quinze anys de Morats i Torrats a Mollet

Les festes comencen aquest dijous 13 d'agost a la tarda i finalitzen dimarts

Cultura

Mollet del Vallès

Sis dies de disbauxa. La Festa Major de Mollet del Vallès arrenca aquest dijous 13 d'agost a la tarda i no s'aturarà fins al dimarts 18. Un centenar d'activitats per a totes les edats i gustos, organitzades pels Morats i els Torrats, que aquest any celebren el seu quinzè aniversari. Una dècada i mitja durant la qual les dues colles molletanes han crescut fins a convertir-se en els símbols de la Festa Major d’estiu. Un exemple de la consolidació de Morats i Torrats és el gran nombre d’activitats que aquest any organitza cada colla. En el programa d'enguany destaca la presentació de la Molle Fer, una bèstia de foc i aigua regal dels Torrats a la ciutat. La colla morada aposta per una nit de monòlegs amb Tomás García.

Però l'aniversari de les colles no és l’únic. Aquest any el museu municipal Joan Abelló celebra el seu desè aniversari. A més, Abelló, pintor molletà, moria el passat 25 de desembre. Per tot això, l'ajuntament de la ciutat i la comissió de Festa Major han volgut retre un homenatge a l'artista escollint una pintura seva –el dibuix L'ocell, de la sèrie Races extingides, pintada als anys noranta- perquè sigui la imatge de les festes d'estiu d’aquesta edició.

El mag Lari és el pregoner
Un altre nom que cal anotar és el del mag Lari, que serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la festa amb el pregó del dissabte a la tarda a la plaça Prat de la Riba. L'endemà, diumenge, entretindrà als molletans amb l'espectacle Màgiacadabra. Altres actes destacats del programa? La cursa de carros per anar a comprar, els cercaviles, el bany nocturn, el cinema a la fresca, el concert de la orquestra Maravella, el ball de rams, els concerts de sardanes, els espectacles de circ, el castell de focs i les nits joves de la Festa Major. Unes nits, aquestes últimes, que aquest any es traslladen al parc de Ca l'Estrada. I és que molts escenaris habituals de les festes d'estiu canvien d'ubicació, com a conseqüència de les obres al parc de Can Mulà i al pla de les Pruneres.

La Festa Major de Mollet del Vallès tampoc s’escapa de la crisi, i per això aquest any l'Ajuntament ha reduït el pressupost en un 30 per cent. També s'ha vist reduïda l'aportació per part dels patrocinadors. Tot i això, els preus dels pocs espectacles de pagament seran més econòmics per aquelles persones que es troben a l'atur. La crisi, però, no ha fet saltar el concurs de fotografia instantània. Per tercer any, totes aquells persones que vulguin podran enviar fotos en format digital –fetes amb càmera o amb telèfon mòbil- a l’adreça electrònica [email protected] L'autor de la millor instantània s'endurà un lot de material de la ciutat i 100 euros en vals de compra del mercat municipal.

Edicions locals