Cap de setmana de cercavila i correfoc a Gualba

Els restaurats gegants, els capgrossos, els timbalers i els grallers surten al carrer

Cultura

Gualba

Arriba el cap de setmana i el gruix del programa d'activitats de la Festa Major de Gualba, que va arrencar amb suavitat el passat dimecres 11 d’agost. Aquest divendres, després del campionat d’escacs simultani i el concurs de postres, arriba el torn de l'orquestra Selvatana, que oferirà un concert a les vuit del vespre i amenitzarà el ball a partir de dos quarts de dotze de la nit. Tot plegat a la plaça Joan Ragué. Però la teca de debò arriba dissabte, amb la cercavila dels gegants, capgrossos, grallers i timbalers de Gualba. I a les deu de la nit, el correfoc, a càrrec del grup La Kinta Forka. Per rematar la jornada, ball de nit amb l’orquestra Parfills. 

El municipi de Gualba, que amb prou feines supera els 1.000 habitants, està especialment orgullós d'haver recuperat i restaurat els gegants del poble, que havien estat inactius durant molts anys. Per tant, ells seran els protagonistes d'una cercavila que, juntament amb el sopar popular de cloenda, son dos dels actes que es preveuen més multitudinaris. Per a la regidora de cultura de l'Ajuntament, Olga Hernáiz, el sopar és emblemàtic perquè reuneix a gairebé tot el poble. "És una estona per oblidar diferències i reunir-se per passar una nit alegre", apunta la regidora.

El diumenge 16 d'agost, a les deu del matí, es celebrarà un concurs de jocs de taula. Al migdia, la missa solemne de Sant Roc. I a la tarda, homenatge a la vellesa i dansa del ventre a la sala Gorg Negre; és l’acte exòtic de la Festa Major de Gualba.

Edicions locals