Mossos, policia i Agents Rurals busquen un piròman a Sant Celoni

Els set incendis que s’han declarat al municipi en només tres setmanes han estat provocats

Societat

Sant Celoni

Els Mossos d'Esquadra, la policia local i els Agents Rurals busquen des d'aquest passat dijous un piròman a Sant Celoni i rodalies. I és que els set incendis que s'han declarat en aquest municipi vallesà en només tres setmanes han estat provocats, és a dir, que hi ha la mà humana al darrere. Així ho constaten les investigacions realitzades pels Agents Rurals, que han descartat gairebé del tot altres causes possibles, com ara descarregues de la línea del tren o d'alguna línea elèctrica. Els set incendis han estat perpetrats a primera hora de la tarda o ja de nit, i ara les forces de seguretat temen que el piròman torni a actuar; per això s'ha intensificat la vigilància a la zona.

El passat dissabte 8 d'agost dos incendis van cremar a primera hora de la tarda unes cinc hectàrees de camps, sotabosc i pi blanc prop del cementiri de Sant Celoni i del barri de Penyes. Les flames van obligar a tallar durant dues hores el trànsit ferroviari al seu pas pel poble, la línea C2 de rodalies. A l'extinció de l'incendi hi van participar dotze mitjans terrestres dels Bombers i set mitjans aeris. Només tres dies més tard, i gairebé a la mateixa hora i a la mateixa zona, un nou incendi cremava uns 3.500 metres quadrats de sotabosc a Can Riera de l'Aigua.

Però si es mira enrere la llista és bastant més llarga: el 23 de juliol cremaven 30 metres quadrats al barri de les Penyes; el 27 de juliol un incendi calcinava 1.000 metres quadrats de matolls als camps de Telleda; el dilluns 3 d’agost cremaven dos marges novament al barri de Penyes, i el 6 d’agost van cremar 150 metres quadrats al camí de Telleda.

Els veïns de Sant Celoni portaven dies denunciant la intencionalitat dels incendis, i ara les investigacions dels Agents Rurals ho confirmen. L'alcaldessa accidental del municipi vallesà, Dolors Lechuga, reconeixia aquest divendres a TV3 que el consistori està "amoïnat" i que pocs dubtes té ja de la intencionalitat dels últims vuit incendis. Tot i això, de moment es descarten mesures dràstiques com ara tallar els camins que permeten l'accés a les zones boscoses a les que fins ara s'ha apropat el piròman.

Edicions locals