El Quart Cinturó es farà i formarà part del Corredor Mediterrani

El pacte Nacional d’Infraestructures descriu la via però no en concreta ni el traçat ni el nombre de carrils

Societat

El Quart Cinturó serà una realitat i formarà part del Corredor Mediterrani, una via d'alta capacitat "lliure de peatges entre la frontera francesa i Algesires". Així ho especifica l'última versió del Pacte Nacional d'Infraestructures, que tant ERC com ICV s'han compromès a signar. De fet, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el socialista Joaquim Nadal, ja està ultimant els detalls perquè se signi l’acord aquest mes de setembre. Això sí, tot i que el Quart Cinturó és l'única infraestructura del document que té una descripció específica, el text evita concretar el traçat i el nombre de carrils de la via, per no ferir les susceptibilitats dels electorats de les formacions que integren el tripartit.

En tres paràgrafs del text definitiu del Pacte Nacional d'Infraestructures es parla de la carretera -anomenada ronda del Vallès- dins del marc d'un programa per a la mobilitat de la comarca que ha de prioritzar el transport públic. El document subratlla que la via "arribarà fins a Granollers" i que la Generalitat proposarà "traçats alternatius" a la proposta avui vigent del ministeri de Foment. I és que el govern espanyol aposta per una autovia de 8 carrils que, al Vallès Oriental, travessaria camps i boscos de Caldes de Montbui, el nord de Lliçà d'Amunt, Canovelles, Llerona, les Franqueses i la Roca del Vallès.

Això sí, tant Foment con el departament de Política Territorial coincideixen en inserir el Quart Cinturó dins del Corredor Mediterrani; seria l'enllaç entre els desdoblaments de la N-2 i la N-340, en una autovia contínua i paral·lela a la AP-7. Actualment el Quart Cinturó només està en obres entre Abrera i Terrassa, al Vallès Occidental, i no sembla que hi hagin d'haver problemes per consensuar un traçat fins a Sabadell. El tram que hauria d'unir Sabadell i Granollers és una altre història, ja que gran part dels veïns de la comarca -molts d'ells votants d'ERC i ICV, formacions que fins ara apostaven per una carretera només per unir les diferents poblacions del Vallès- estan en contra de la nova via. No s'ha d'oblidar que Foment és el titular de la obra i que, per tant, té l'última paraula.

Pel que fa a CiU, els conservadors exigeixen al tripartit que el Quart Cinturó formi part d'una autovia paral·lela a la AP-7, que creui Catalunya des de la frontera francesa fins al País Valencià. És a dir, en sintonia amb la proposta del govern espanyol.

Edicions locals