Una onada de calor amenaça fins dijous el Vallès Oriental

El Servei Meteorològic de Catalunya parla de situació d'alt risc a la comarca, amb màximes de 35 graus

Societat

No serà la onada de calor de l'estiu que registrarà les temperatures més altes, però possiblement sí la més llarga i potser també la que més sensació de xafogor produeixi a les poblacions del litoral i prelitoral català. Després d'unes setmanes de calma relativa, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil (PROCICAT), i és que hi ha situació de risc meteorològic alt i molt alt per la onada de calor que s'allargarà fins dijous i que es traduirà en màximes de 40 graus a l'interior. Al Vallès Oriental el risc és molt alt, segons alerta el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A Granollers les temperatures es mantindran al voltant dels 35 graus fins dijous, segons pronostica el SMC. Les mínimes a la capital de la comarca i rodalies no baixaran dels 22 graus ni avui ni demà, amb les molèsties que això ocasiona a les nits a l'hora d'intentar dormir. Per tot plegat, el departament de Salut ha decidit activar la fase 2 d'alerta del pla d'actuació per prevenir els efectes de la onada de calor sobre la salut, que inclou l'activació de plans d'actuació específics als centres sanitaris i residències geriàtriques, i la intervenció dels serveis socials en la detecció de les persones més fràgils per tal de donar-los l’atenció més adient.

Tercera alerta per la calor
Aquesta és la tercera vegada que aquest estiu s’activa un avís per onada de calor a Catalunya, després de les sufocants temperatures registrades el 23 de juliol passat com a conseqüència de l'entrada d'una massa d'aire de ponent a tota la península Ibèrica. En aquesta ocasió, segons apunta el SMC, l'alerta no respon a l'arribada d’una bossa d'aire càlid, sinó a la persistència de temperatures superiors a les habituals durant més de tres dies.

De la zona de l'interior, és a les comarques de Ponent i en algunes valls del Pirineu on la probabilitat de superació del llindar de temperatura màxima extrema serà més alta.

Edicions locals