Greus demores a la línia de tren de Portbou

Una avaria en el sistema d’electrificació ocasiona retards de gairebé dues hores

Societat

Els trens de la línia 2 de Rodalies, la que travessa el Vallès Oriental per unir Barcelona amb Girona i Portbou, circulen amb normalitat aquest dimarts després que aquesta matinada els tècnics hagin solucionat els problemes que aquest dilluns 17 d'agost van provocar greus retards en el servei des de dos quarts de dues de la tarda fins a la nit. En un comunicat adjunt d'Adif i Renfe, totes dues empreses espanyoles atribueixen el mal servei a "danys en el sistema d’electrificació del recorregut Girona-Barcelona". L'avaria va obligar que la circulació del tram Granollers-Montmeló es fes en via única.

Per tant, una vegada més els usuaris de Rodalies van patir el mal funcionament del servei. I, de nou, la informació als vagons va ser escassa. El tren regional 15.810 que recorria el trajecte Portbou-Barcelona feia més de deu minuts que era a l’andana de Cardedeu quan un missatge per megafonia va advertir que, per una averia, el comboi no podia seguir el recorregut i que els usuaris serien "oportunament informats" quan l'avaria s'hagués reparat. Després de mitja hora aturats alguns passatgers van decidir baixar del vagó i provar sort amb qualsevol altre mitjà de transport.

El comboi va reprendre la marxa, però l'alegria dels desinformats passatgers va durar poc perquè a Granollers el tren es va aturar de nou. Eren tres quarts de quatre i, després d'aquesta nova interrupció, Renfe va optar per proposar als soferts passatgers una alternativa de transport: es tractava d'anar fins a l'estació Granollers-Canovelles -a dos quilòmetres de distància, creuant la ciutat- a peu. Un cop allà, anar fins a Barcelona amb un altre tren de Rodalies.

Edicions locals